keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Unelmatorttu

on kääretorttu jonka nimi kertoo kaiken oleellisen.




Silloin kun meillä leivotaan kääretorttua niin se tarkoittaa automaattisesti unelmatorttua.

Leivoin monia vuosia kääretortut sekä kakkupohjat vehnäjauhopohjaisina mutta olen todennut että parhaimmat pohjat syntyvät perunajauhopainotteisena. Niiden etu on se että ne käytännössä katsoen sulavat suuhun ja sopivat oikein hyvin herkkävatsaisille, vilja-allergisille sekä keliaakikoille. Tämä pohja on myös siitä näppärä että sitä on helppo muunnella vaaleaksi torttupohjaksi, että kakkupohjaksi (kts kakkupohja ohje -> kermakakku anopille). Mikäli käytät ohjetta kakkupohjana niin tällöin tulee muistaa että kakkupohjaa ei voi kostuttaa niin runsain käsin kuin vehnäpitoisia versioita.

Unelmatorttu on aivan täydellinen kääretorttu ja voisin vaikka vannoa että se on varmasti ainoa kääretorttu jonka olen nähnyt häviävän kuin taikaiskusta tarjoilualuseltaan. Enkä todellakaan ihmettele sillä tässä on kaikki mittasuhteet kohdillaan. Sanomattoman hyvää. Ei voi kuin suositella.




Unelmatorttu

Pohja
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2-3 rkl kaakaojauhetta

täyte
100 g voita (laktoositon)
3-4 dl tomusokeria
1 kananmunan keltuainen



ohje

Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.

Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla, n. 7-10 minuuttia.

Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Valmista täyte vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään. Vatkaa keltuainen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rulla leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi niin että saumakohta jää alle. Nosta jääkaappiin hetkeksi jotta täyte napakoituu hyvin leikattavaksi.




VINKKEJÄ
* mikäli haluat tehdä vaalean kääretorttu/kakkupohjan lisää perunajauhoja 0,5 dl *
* pohja kumotaan sokeroidulle leivinpaperille. Sokerin sijaan voit käyttää myös tomusokeria, leseitä, manteli- ja pähkinärouhetta tai kookoshiutaleita *
* täytä ja rullaa kääretorttu heti kun pohja on jäähtynyt. Täytteeksi sopii, tämän lisäksi, lähes kaikki marjat tuoreina, soseina, survoksina tai hilloina. Useat hedelmät tuoreena, raasteena tai säilykkeinä ovat hyviä täytteitä. Vaahtoutuva vaniljakastike, maustetut rahkat ja tuorejuustot sopivat paitsi tortun täytteeksi myös kuorruttamiseen *



2 kommenttia: