maanantai 25. helmikuuta 2019

Batman kakku

Johanneksen syntymäpäiville.Kakku on mitoitettu 15 hlö:lle ja se sai pohjakseen vaalean kakkupohjan ja täytteeksi herkullisen mansikkamoussen.

Kakun kuorrutin kermalla ja valuman toteutin vaahtokarkkikermaseoksella. Sain jälleen kerran vapaat kädet kakun toteutukseen joten yllätys yllätys, päätin tehdä siitä dripcake tyylisen ja lisäämällä kakun päälle paljon kaikkea ihanaa sekä makeaa. Unohtamatta tietenkään toivetta, eli sitä Batman logoa!

Onnea 
Johannekselle!***Valumasta asiaa***
Eli valuman voi toteuttaa juurikin tällä vaahtokarkkityylillä taikka sitten ostamalla candy meltsejä joita löytyy valmiina vaikka ja missä värissä. Candy meltsejä myy leivontatarvikkeiden erikoismyymälät sekä käsittääkseni myös isoimmat päivittäistavarakaupat, kuten Citymarket.

Alla ohjeet vaahtokarkki (vaahtokarkkivaluman ohjeen olen löytänyt Päiviltä) - että candy melts valumiin. Valumat voi varmasti toteuttaa muullakin tavoin, tai mittasuhtein, mutta näillä ohjeilla olen itse saanut valumat onnistumaan.


Kuvassa vaahtokarkkivaluma ilman värjäystä

Vaahtokarkkivaluma
(halkaisija 20cm)
n. 100-120 g vaahtokarkkeja
1,5 dl kuohukermaa (valitse laktoositon mikäli "laktoosipitoinen" ei sovi)

Keitä kerma kuumaksi, älä kiehauta. Lisää vaahtokarkit sulamaan kermaan ja siirrä kattila kylmälle levylle. Sekoita silloin tällöin. Sekoittaminen tekee seoksesta kuplaisen, mutta ilmakuplat tasaantuvat kun seos on hetken sekoittamatta. Vaahtokarkkivaluman voi värjätä pastaväreillä halutun väriseksi, tai jättää värjäämättä, mikäli hieman kellertävä väri ei haittaa. Kellertävä väri tulee kermasta sillä kermahan ei ole puhtaan valkoista (kts ohjeen yllä oleva kuva). Mikäli päädyt värjäämään vaahtokarkkikermaseoksen niin suosittelen käyttämään Progelin pastavärejä. Lisäämällä tipan tai useamman voit vaikuttaa värin lopputulemaan. Pastaväri lisätään vasta lopuksi.

Mikäli vaahtokarkkikermaseos on liian paksua voit ohentaa sitä kuumentamalla tai tarvittaessa lisäämällä kermaa ja kuumentamalla. Seoksen voi siis aivan hyvin kuumentaa uudelleen ja karkkia tai kermaa voi lisätä tarpeen mukaan. Pitänee myös muistaa että vaahtokarkeissa saattaa olla eroja joka sekin voi vaikuttaa lopputulemaan

Itse käytän näitä vaahtokarkkeja sillä ne ovat laktoosittomia/gluteenittomia ja soveltuvat näin hyvin monille herkuttelijoille.Valuma tehty Wiltonin valkoisella Candy Meltsillä

Candy melts valuma
(halkaisija 20cm)
n. puoli pussia eli 170g
kuumaa vettä 

Sulata meltsit vesihauteessa tai mikrossa. Sulata n. minuutti ja sekoita. Jatka sulattamista ja sekoita välillä. Kun napit ovat sulaneet niin lisää kuumaa, melkeinpä kiehuvaa, vettä lusikalla hiljalleen lisäten.  Seos muuttuu aluksi todella rakeiseksi mutta lisäämällä vettä seokseen siitä saa juoksevan tasaista.Värjää halutessasi meltsit pastavärillä. Itse käytän värjäämiseen progelin pastavärejä.
Wiltonin Candy meltsit ovat gluteenittomia mutta sisältävät laktoosia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti