maanantai 25. helmikuuta 2019

She or he?

hyvä kysymys ♥
Babyshower, eli näin suomen kieleksi taivutettuna vauvajuhlat, on rantautunut jo tovi sitten Suomeenkin. Jos ideat ovat kadoksissa juhlien kakun suhteen niin tässä olisi yksi varsin käyttökelpoinen idea joka on helposti muokattavissa "oman näköiseksi". Tai toteuttavaksi juuri kuvan mukaisesti.

Kakku on valmistettu käyttämällä apuna styroxista harjoituspohjaa joka toimii näin kakkupohjana ja tällöin kakku säilyy myymäläkäytössä käytännössä katsoen iät ja ajat. Harjoituspohjia on saatavilla monen kokoisia/muotoisia ja tässä olen käyttänyt halkaisijaltaan 20cm harjoituspohjaa x 2.

Tämän postauksen kakku toimii inspiraation lähteenä ja jos päätät valmistaa kuvan mukaisen kakun niin suosittelen käyttämään kakkupohjan valmistamiseen PME:n alumiinista kakkuvuokaa.  PME:n vuoka on oikeasti täydellinen vuoka kakkupohjan leipomiseen joten siihen investoiminen ei varmasti ole rahan haaskausta. Seuraava kuva, tarvikelistan jälkeen, on hyvä esimerkki siitä miten kakkupohja on valmistunut tasaisesti ja kauniisti. PME ♥.


* Näitä tarvitset *
Renshaw extra sokerimassa, valkoinen 1 kg
funcakes sokerimassa, baby blue 250 g
funcakes sokerimassa, pastel pink 250 g
Progel pastaväri, keltainen 
suklaapallot extra large, vaaleanpunainen 60g
suklaapallot extra large, vaaleansininen 60 g
elintarvikeliima
elintarviketussi, musta
valkoinen koristelutuubi
sivellin
Wiltonin tikkauspyörä
marsipaaniveitsi
kakkualunen
PME kakkuvuoka 20cm
* kuorrutuksesta asiaa *

Kakku pinnoitetaan kreemillä tai kermavaahdolla ennen sokerimassalla kuorruttamista. Näin eristetään kakku jotta kuorrute ei kärsi. Tämä on erityisesti silloin riskinä kun täytteeseen on lisätty liivatetta. Liivate ja massa eivät pidä toisistaan! On myös hyvä muistaa että massapinnoitteinen kakku ei pidä säilytyksestä kakkukuvan alla. Unohda siis kakkukupu!

Kakku on kuorrutettu Renshawn extra sokermassalla jota tämän kokoiseen kakkuun on hyvä varata 1 kg. Massan värjäsin Progelin keltaisella pastavärillä. Progelin värit ovat vahvoja, hyvän pigmentin omaavia, sekä riittoisia, joten sitä ei tarvitse laittaa paljon massaan em ominaisuuksien vuoksi. Riittää, että tipautat esim hammas- tai cocktailtikkuun nokareen väriä ja levität sen tikun avulla massaan. Kannattaa käyttää kertakäyttöhanskoja sillä pastaväri värjää myös kätesi samalla kun sekoitat värin tasaisesti massan joukkoon. Massasta kaulitaan noin 3mm paksuinen levy. Levyn tulee olla niin iso että se ulottuu reilusti yli kakun alareunojen. Näin saat reunat tasoiteltua kauniisti, eikä reunoihin jää ns. elefantin ihoa. Kun olet kuorruttanut kakun niin leikkaa ylijäänyt massa marsipaaniveitsen avulla pois. 

* koristeet *

Kakun alareuna sivellään kokonaan valkoisella koristeluaineella sivellintä apuna käyttäen ja painetaan käsin kiinni large kokoiset suklaapallot vuorotellen väriä vaihtaen. 

Pienet pallot tehdään funcakesin vaaleanpunaisella- ja vaaleansinisellä sokerimassalla leikkaamalla palat Wiltonin pyöreän muotin avulla. Minulla oli käytössä Wiltonin metallinen muottisetti jossa on 6kpl erikokoisia muotteja. Pienin on 2cm ja suurin 7cm joten näistä on hyvä valita juuri se oikean kokoinen muotti eri tekeleisiin. Muottien toinen puoli on sileä ja toinen ns röpelöreunainen eli voit käyttää muotteja molemmin puolin mikä takaa sen että muotit ovat huomattavasti monipuolisempia käyttää. Käytön jälkeen muotit tulee pestä käsin. Liimaa pallot elintarvikeliimalla kiinni massapintaan.

Tämä setti on muuten yksi mun suosikki muottisetti jota käytän todella paljon. Niin massakoristeiden teossa kuin keksien. Enpä voi kuin suositella.
She or he kyltin voit tehdä vapaalla kädellä. Tikkaukset saat aikaiseksi Wiltonin tikkauspyörällä jota myydään Wilton 3-osainen työvälinesetin mukana. En tiedä onko tikkauspyörää mahdollista ostaa erikseen?! Mikäli haluat tehdä kylttiin reiän niin tee se ennen kuin laitat kyltin kuivumaan. Reiän voit tehdä esim pillin avulla. Kuivata kyltti vuoraamalla rasian pohja foliolla jotta kyltti ei tartu rasiaan kiinni. Asettele kyltti rasiaan niin kuin se näyttää sinusta hyvältä eli muotoile/taittele kyltti haluamaasi asentoon. Voit käyttää muotoilu apuna joko foliota taikka talouspaperia. Jätä rasian kansi hieman auki jotta kyltti kuivahtaa ja säästyy huonepölyltä. Kun kyltti on kuivunut niin voit kirjoittaa elintarviketussilla haluamasi tekstin. Kyltin voit "sitoa" kakkuun kaulimalla valkoisesta sokerimassasta nauhan ja ripustamalla se kakkuun niin kuin se sinusta hyvältä näyttää. Nauha liimataan kiinni massapintaan elintarvikeliiman avulla.

Tossut olen tehnyt kaavoilla jotka löysin netistä -> kakkuateljee pionilaakso

Ja näin, 
kakku on valmis ♥
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti