tiistai 23. maaliskuuta 2021

Kakkutupa Mian uusi logo

 

on täällä🤍  
Oman logon esille tuominen on hirmu ihanaa, sillä se on ollut to do listallani jo vuoden päivät. Mutta se, että kuka sen toteuttaisi, olikin suuri kysymysmerkki. Minusta ei ole logon piirtäjäksi, saatikka suunnittelijaksi, millään muotoa. Leipoa osaan, mutta siihen se jää. Suutari pysyköön siis lestissään. 

Sattuman kautta löysin supertaitavan Hanna Vahanderin toteuttamaan toiveeni. Sain nimittäin joululahjaksi Hannan tekemän vuosikalenterin, josta se ajatus sitten lähti! Kalenterissa käytetyt rauhalliset värit miellyttivät silmääni. Olisin voinut siitä paikasta ottaa minkä tahansa kuvan kalenterista käyttööni, värimaailman, sekä tyylin puolesta. Hannan kädenjälki oli juuri sitä, mitä Kakkutupa Mian logo tuli tarvitsemaan. Kukaan muu ei sitä osaisi tehdä. 

Otin Hannaan yhteyttä tammikuun puolessa välissä suurin piirtein näillä sanoin. Logossa tulee olla kakku ja leipomoni nimi. Värimaailmaa voisi luonnostella seuraaviin väreihin: ruskea, musta, vihreä, vanharoosa, vaaleanpunainen ja valkoinen. Otatko haasteen vastaan? Näin onnettoman pienillä spekseillä lähdimme liikkeelle projektissamme ja lopputuloksena sain useampia upeita luonnostelmia käsiini jo loppukuusta. Voin rehellisesti sanoa, että hämmästys oli valtava. Miten antamillani, vähäisillä spekseillä, päädyttiin näin upeiden piirroksien äärelle, ja että ne olivat kaikki käsittämättömän upeita, aivan Kakkutupa Mian näköisiä?! Olisin voinut rehellisesti sanoen ottaa minkä tahansa piirroksen logoksi. 

Onneksi Hanna auttoi pohdinnoissani, sillä taistelin erityisesti kahden version välillä. Tänään se oli tuo ja huomenna tämä, eli täydellinen valinnan vaikeus. Valintani jälkeen Hanna alkoi luonnostelemaan logoon tekstiä vapaalla kädellä, omin ajatuksin, sillä luotin Hannan ammattitaitoon täysin. En halunnut valmiita fontteja, vaan nimenomaan käsintehdyn tekstin. Kakkujen teko on käsityötä, joten halusin, että logokin on sitä alusta loppuun saakka. Sain myös tekstistä useamman vaihtoehdon pohdittavakseni, joissa oli vähäisiä eroja, verrattuna toisiinsa, mutta jokainen pieni ero muutti kokonaisuutta. Hanna oli onneksi antanut minulle muutamia käytännön neuvoja jo aikaisemmin valintaani helpottamaan, joten niillä neuvoilla päädyin valitsemaan sen ”omannäköisen” tekstin. 

Koko projekti oli valmis helmikuun lopussa, ja minulla oli maailman ihanin logo kuvineen, sekä teksteineen, sähköpostissani käyttövalmiina. Logon suunnittelu oli kokonaisuudessaa vaivatonta ja nopeaa. Suurin hidaste olin minä itse, sillä valinnan vaikeus oli välillä niin haastavaa. Kun olisin halunnut tuon, ja tuonkin. Olen äärettömän tyytyväinen lopputulokseen, ja valintaani. Logo on juuri täydellinen viimeistä kynänvetoa myöden. Sydämellinen kiitos Hannalle kärsivällisyydestäsi sekä ammattitaidostasi. Kiitos, kun piirsit toiveeni todeksi🤍


Lisää Hannan monipuolisia kädentaitoja voi käydä ihailemassa hänen instagram tilillään @mantelisydän

Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa tiliin, ja ottaa se seurantaan, sillä Hanna tekee tilauksesta mm. kortteja ja kalentereita. Tiedän myös, että lähellä hänen sydäntään ovat erityisesti tontut. Tonttujen ympärille on luotu mm. kudottuja tonttuja (meilläkin istuu yksi Hanna tontuista tyttäreni koulupöydällä), joulukalenteri sekä tarina. Yhden, neliosaisen tarinan, on voinut jo päästä lukemaan paikallislehti Raumalaisessa, joka julkaistiin viime vuonna, juuri joulun alla. Jännityksellä jään odottamaan myös Hannan kirjoittamaa lastenkirjaa, vaikka omat lapseni ovatkin jo isoja. Tontuissa on oikeastikin jotain mystistä taikaa. 

Alla muutamia Hannan ig tililtä otettuja töitä (lupa saatu kuvien käyttöön). Paikallislehti Raumalainen haastatteli joulukuussa 2020 Hannaa. 
Paikallislehdessä julkaistiin Hannan neliosainen tarina 
Vanhan Rauman tontusta.
Joulukalenteri, jossa Vanhan Rauman tonttu 
kulkee hiljaisia Vanhan Rauman katuja. Tämän kalenterin 
myyntituotoilla tuettiin Rauman Lukon junioritoimintaa.

Ihanat tontut. Meille muutti tuo vihreään asuun 
pukeutunut tonttu, joka istuu parhaillaan 
tyttäreni koulupöydällä.
Maitotilan navetan ovelle lähti tällainen taideteos 
muistuttamaan vierailijoita tärkeistä asioista.

Kastekortti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti