tiistai 8. maaliskuuta 2016

SUKLAAMINIMUFFINIT

leivoin Naistenpäivän kunniaksi. Mikä ihana syy tehdä jotain makeaa, ja kuinka yllättävää että makea sattuikin olemaan muffinit ;) Tällä kertaa kuitenkin minikoossa.




Miksi sitten keittiöissäni valmistuu usein muffineita ja miksi pidän niistä niin suunnattomasti? Siksi, koska muffinien tekeminen on äärettömän nopeaa ja ne voi valmistaa ennakkoon hyvissä ajoin. Tämä on lapsiperheessä suunnattoman suuri etu, nopeus ja ennakointi! Makumuunnelmia on niin monia, maukkaita ja herkullisia. Suklaataikinoita, perinteisiä sienikakkupohjan mukaisesti toteutettuja ja vaikka mitä. Jokainen löytää oman suosikkinsa kokeilemalla ja yksinkertaisesti tekemällä sekä rohkeasti muuntelemalla. Muffineita voi kuorruttaa erityyppisillä herkullisilla kuorrutteilla kuten kermalla, tuorejuustolla ja kreemillä. Muffiniin voi "piilottaa" esim. hilloa, moussea taikka karkkeja. Vain taivas on rajana. Helmenä vielä tämän kaiken ihanuuden kruunuksi voit viimeistellä muffinit koristellen ne nonparelleilla, sokerimassakoristeilla, marjoilla ja mitä mieleesi sitten tuleekaan. Siksi muffini!




Suklaamuffinit
(keskikokoisia n. 14 kpl, minikokoisia n. 30 kpl)

ainesosat
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl öljyä
100 g maitosuklaata (itse käytin tummaasuklaata)

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat ja öljy niin, että munien rakenne rikkoutuu. Rouhi suklaa veitsellä pieneksi muruksi. Sekoita kuivien aineiden joukkoon munamaitoseos. Lisää lopuksi rouhittu suklaa joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi. Jaa muffinssitaikina muffinssivuokaan.

Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarkista muffinssien kypsyys puisella coctailtikulla painaen coctailtikku keskelle muffinssia ja nosta se ylös. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, muffinssit ovat kypsiä. Jos tikkuun tarttuu märkää taikinaa, jatka paistamista vielä muutamien minuuttien ajan.

Anna muffinsipohjien jäähtyä. Muista kuitenkin että jos jätät muffinssit jäähtymään muffinssipellin koloihin, niin kuuma muffinssipelti kypsentää muffinsseja hetken aikaa vielä paistamisen jälkeenkin. 

Kuorruta ja koristele haluamallasi tavalla. Herkuttele :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti