torstai 31. maaliskuuta 2016

Tuulomantorttu

on mokkapaloja muistuttava leivonnainen jossa on vehnäjauhopohja. Kuorrutteen voi tehdä joko suklaasta tai kinuskista. Kuorrutteen päälle ripotellaan kookoshiutaleita tai vaihtoehtoisesti nonparelleja. Tuulomantorttu on siitä äärettömän kiitollinen että se on todella nopeatekoinen, riittoisa ja sopii hyvin vierasvaraksi pakkaseen. Ennen kaikkea Tuulomantorttu on kaikessa mittakaavassaan herkullinen leivos.

Olen kuullut vuosien varrella todella monia eri versioita tortun nimestä, niistä mainittakoon Tuulemaan torttu että Tuulamon torttu. Niinhän se on, rakkaalla leivonnaisella on monta lempinimeä.


Tuulomantorttu
(pellillinen)

Pohja;
3 munaa
3,75 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
(2 rkl kaakaojauhetta, mikäli haluat pohjan suklaisena)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot vuorotellen maidon kanssa, sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi. Paista leivinpaperilla vuoratun uunipellin päällä.


Paista 200 asteessa, noin 15-20 minuuttia.


Kuorrutus;
400 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
8 reilua rkl voita
n. 6 rkl kahvia
2 tl vaniljasokeria

Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset sekaisin, lisää kahvia sen verran, että seoksesta tulee notkea. Sekoita ja levitä piirakan päälle.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti