maanantai 18. huhtikuuta 2016

MUSTIKKA-VALKOSUKLAAMUFFINIT

ovat valloittaneet useat kahvipöydät herkullisella maullaan.




Suklaamuffinien lisäksi mustikkaiset muffinit ovat suurta herkkua meidän perheessä ja eritoten lasten suuhun mustikkaiset herkut istuu kuin nenä päähän. Tällä reseptillä muffineita tulee useampi kappale joten ihan kaikkea mekään emme pysty kerralla syömään, vaikka persoja makealle olemmekin. Eritoten meidän perheen naiset :)

Niinpä muffineista osa päätyy aina pakkaseen ja sitä kautta vierasvaraksi taikka yksinkertaisesti arkipäivän herkutteluun. Kuten tänä aamuna. Mikä sen rentouttavampaa kun keittää kuppi kahvia aamulenkin jälkeen ja odottaa että kahvin vahva tuoksu leijuu tuvassa. Kaataa kahvi tuoksuineen kuppiin ja ottaa eilinen, makean mustikkainen herkku, mukaan sateen raikastamaan kevätaamuun. Kävellä takapihalla nuuhkien hurmaavaa kevään tuoksua johon sekoittuu aavistus mustikkaa ja kahvin höyryävää aromia. Katsella siinä lasten keinussa istuskellen kurkiauran äänekästä lentoa yli pellon. Ei sitä ihminen sen enempää tarvitse, näin on hyvä.




Mustikka-valkosuklaamuffinit
(n. 12 kpl)

ainesosat
100 g voita
2,5 dl sokeria
2 kpl kananmunia
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g valkosuklaata
3 dl mustikoita

Sekoita kulhossa pehmennyt voi ja sokeri. Lisää sekoittaen kananmunat ja lopuksi maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen seokseen. Pilko valkosuklaa pieniksi kuutioiksi ja lisää kuutiot taikinaan. Sekoita hyvin. Lado muffinssivuokiin reilu ruokalusikallinen taikinaa ja ripottele päälle jäisiä
mustikoita. Lisää mustikoiden päälle vielä toinen ruokalusikallinen taikinaa ja ripottele lopuksi päälle mustikoita. 

Paista 200 asteessa, noin 20-25 minuuttia.































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti