tiistai 17. toukokuuta 2016

SUKLAAMINIMUFFINIT

leivoin lapsosien iloksi, ja toki omaksi iloksi, sillä meillä ollaan jo melkein täysissä voimissa! Rankat kaksi viikkoa ovat takana mutta onneksi elämä voittaa. Nautimme nyt täysillä tästä hetkestä ja siitä että voimme vihdoin juosta ulos kesään!




Koska kaikella on tapana nitoutua, niin hyvillä kuin huonoillakin asioilla (tiedäthän, ei kaksi ilman kolmatta tyyliin), yhteen niin postilaatikkoon kolahti tänään ihana pieni paketti ja paketin sisällä oli tilaamani ruusu minimuffinivuoat. Voiko oikeasti olla mitään söpömpää! Voin myös myöntyä että olin fb mainonnan "uhri" enkä voinut vastustaa näitä vuokia mainonnan myötä. Mutta oikeasti, kukapa voisi vastustaa? Ruusuvuoissa on kaipaamaani herkkyyttä, se henkii sellaista menneen ajan maalaisromantiikkaa. Sellaista Suomifilmi tyyliä. Tauno Palo, miten tulikin mieleeni? Rakastan Tauno Palon tähdittämiä elokuvia. Etenkin Niskavuoren tarinat ovat kietoutuneet jollain omituisella tavalla mieleeni. Niitä katson aina uudestaan ja uudestaan. Olen ehkä sellainen vanha sielu joten astuminen Niskavuoreen tuntuu aina "omalta". Kuppi kahvia, herkullisia leivonnaisia sekä nenäliina paketti. Siitä on tehty tämän tuvan emännän elokuvailta. Tiedän kyllä että tupa tyhjenee kun laitan Niskavuoren pauhaamaan. Kummallisesti mies ja lapset katoaa. Aika nopeastikin itseasiassa ;)

Vuokien mukana tuli tilaamani kaksiosainen silikonimuotti joka ei vielä ole hakenut paikkaansa oikeastaan minkään leivonnaisen osalta mutta tulee käyttöön, jossain vaiheessa. Muotit ovat yksi heikkouteni ja niitä olen ostellut aina silloin tällöin kun tulee tarve, tai kun ajattelen että niille tulee tarvetta. Paketin mukana tuli myös ihana yllätys Vispilänkaupan Eijalta. Tuhannesti kiitoksia yllätyksestä ja voin sanoa että yllätit minut täydellisesti. Ihanaa että on sinunkaltaisia ihmisiä jotka yrittävät suurella sydämellä ja palvelee asiakasta niin asiakaslähtöisesti kun se vain voi olla mahdollista. Monella suuremmalla, ja pienemmälläkin, yrityksellä olisi valtavasti opittavaa Vispilänkaupan asiakaspalvelun osalta.

Ihanaa kesää Sinulle Eija ja palaan varmasti taas ostoksille! Joko mainonnan "uhrina" taikka sitten ihan selailemalla taas verkkokauppasi sivuja :)

Laitan vielä minimuffinien ohjeen tähän. Jos vaikka herkkuhammasta kolottaa niin tässä on takuuvarma resepti makean nälkään.




Suklaamuffinit 
(n. 12 kpl, minimuffineita n. 30 kpl)

ainesosat
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl kiehuvaa vettä
175 g huoneenlämpöistä voita
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1 dl maitoa

Siivilöi kaakaojauhe astiaan. Mittaa vehnäjauhot, sooda ja vaniljasokeri toiseen astiaan. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi ja lisää kananmunat yksitellen kokoajan vatkaten.

Lisää maito kaakaojauheseokseen. Sekoita voi-sokerivaahtoon vuorotellen kaakao-maitoseosta ja jauhoja, mutta älä enää vatkaa kovasti. Laita taikina muffinivuokiin, täytä n. 2/3 osaa vuoista.

Paista 175 asteessa, n. 18 minuuttia.

HUOM! Jos teet minimuffineita niin vähennä paistoaikaa!
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti