maanantai 23. toukokuuta 2016

Vaniljamuffinit

kätkevät sisälleen otsikon mukaisesti vaniljaa.




Käytän todella monessa leivonnaisessa vaniljaa sillä sen maku hurmaa aina uudelleen ja uudelleen. Siihen ei yksinkertaisesti kyllästy. Lapsenikin ovat saaneet aimo annoksen vaniljaa leivonnaisieni myötä ja huomaa hyvin että heilläkin on siihen jo kerta kaikkiaan loistava makutuntuma. Vanilja hurmaa, kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Kuorrutuksen toteutin kermalla, ripauksella vaniljakreemijauhetta. Aavistus pinkkiä kermaan on saatu Wiltonin pinkillä pastavärillä. Kerman päälle rouhin muutamia valkosuklaahippusia.


Vaniljamuffinit
(n. 12 kpl)

Pohja
 150 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl vaniljajauhetta
200 g vaniljarahkaa
1/2 dl maitoa tai kermaa

Vaniljatäyte
1 ps (63g) Blå Band -vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
1 1/2 dl maitoa

Kuorrute
2-3 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta


Valmista ensin vaniljatäyte. Mittaa maito kulhoon ja sekoita vispilällä joukkoon vaniljakastikejauhe. Nosta jääkaappiin jähmettymään n. 30 minuutin ajaksi. 

Vaahdota voi/margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vaniljarahkan ja maidon/kerman kanssa. Lusikoi muffinivuokiin nokareet taikinaa. Painele taikinaan kolot jauhotetulla sormella. Lusikoi koloihin vaniljatäytettä. Peitä taikinalla.

Paista 200 asteessa, n. 15 minuuttia. 

Kuorruta haluamallasi tavalla ja herkuttele!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti