keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Ruusut

ovat kukkia joihin en varmasti ikinä kyllästy.
Nämä valkoiset ruusut tein vaahtokarkin makuisen kaulintamassan sekä kukka-ja muotoilumassan sekoituksella. Näin lehdistä saa erittäin ohuita ja kestäviä. 

Ruusut kannattaa tehdä hyvissä ajoin valmiiksi jotta ne saavat rauhassa kuivua muotoonsa. Tee ruusuille tarvittaessa muotoilukuppi esim. munakennosta. Vuoraa kennon jokainen kolo foliolla, tai niin monta koloa kuin tarvitset, ja aseta ruusut foliokoloihinsa. Mikäli kukat ovat sen verran isoja että ne eivät mahdu kennon koloihin niin tee pelkästä foliosta niille kuppi. Sekin onnistuu hyvin kun vain taittelet folion useampaan kerrokseen ja muokkaat folion kuppimaiseksi.

Voit myös ostaa tähän tarkoitukseen valmistettuja muotoilukuppeja leivonta-alan erikoistarvikeliikkeistä. Omani ostin Confetista (Wiltonin muotoilukupit).

Kukat voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin, ja kannattaakin. Säilytä kukat rasiassa jossa on kansi päällä. Jätä kuitenkin kansi hieman raolleen. Näin kukat ovat suojassa huonepölyltä mutta saavat kuitenkin tarvitsemaansa ilmaa.


Ja vihdoin ruusut pääsivät kakkuunsa 
(kuva ei imartele ruusuja, saatikka kakkua, koska valotus ei ollut aamun tunteina se parhain)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti