keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Kardemummainen piimäkakku

on mehevä ja ihanan maistuva kahvikakku.



Piimäkakku on alunperin karjalasta kotoisin oleva perinne kahvikakku. Perinteiseen piimäkakkuun kuuluukin olennaisena mausteena neilikka ja kaneli. Perinteinen kakkutaikina ei sisällä kananmunaa mikä sopii tietenkin loistavasti kananmuna allergikoille.

Netistä, ja alan kirjallisuudesta, löytyy useita variaatioita piimäkakun koostumuksesta ja tämä on yksi niistä eli ei se perinteinen. Sanottakoon tässä vaiheessa että en ole oppinut koskaan syömään mausteista ruokaa, en missään muodossa. En leivonnaisessa, en kertakaikkiaan missään. Tästä lähtökohdasta lähdin etsimään netin ihmeellisestä maailmasta omannäköistä piimäkakkua, ilman sen enempiä mauste-elämyksiä ja tässä se nyt on. Ihana ja niin maukas kardemummainen piimäkakku (kardemumma kuuluu edelleen ei suosikkeihini mutta tähän koostumukseen se sopii kuin nenä päähän ja maistuu minullekin)!




Piimäkakku
(vuoka 2,4 dl)
4 dl piimää
4 dl sokeria
1 dl ruokosokerisiirappia
250 g sulaa voita
2 kananmunaa
7,5 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa
2 tl kardemummaa
3 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään puulastalla, tai nuolijalla sekoittaen, ja kaada taikina hyvin voideltuun kahvikakkuvuokaan.

Paista uunissa 175 asteessa, n. 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammas- tai cocktailtikulla. Kakku on kypsä kun se alkaa kevyesti irtoamaan vuoan reunoilta.

Jäähdytä hetki.





VINKKINÄ vielä että piimäkakku paranee vanhetessaan joten voit hyvin tehdä kakun päivä, tai pari, ennen kuin tarjoilet kakun. Jos siitä on sitten enää mitään jäljellä....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti