tiistai 5. helmikuuta 2019

Mustikkapiirakka

on takuuvarma kahvipöydän suosikki. Uppoaa varmasti niin mummosta vaariin kuin perheen pienempiinkin.




Olen sitä mieltä että arkena leipomisen pitää olla nopeaa ja ainekset mahdollisimman yksinkertaisia ja tämä piirakka täyttää kaikki em kriteerit, unohtamatta tietenkään makua joka on sanomattakin selvää eli sanoisinko peräti mielettömän herkullinen. 

Perusleivonnassa on hyvä pitää mielessä se että kyllä se maku syntyy voita ja täysmaitoa/kermaa säästämättä. Meillä ei lasketa kaloreita kun leivotaan. Leivonnaisen tulee maistua herkulliselta, sillä sehän on se juttu. Tämä pohja on hurjan ihana, sekä todella mehevä, ja se on helppo tehdä myös uunipellin mittoihin -> mustikkapiirakka uunipeltiin. Piirakan pohjasta tulee luonnollisesti sitä paksumpi mitä pienempi uunipelti. Itselläni on käytössä 60cm liesi mutta kyllä uunipeltiversiosta tulee näissäkin mitoissa ihan loistava. Pohja on myös siitä äärettömän ihana että siihen sopii käytännössä katsoen kaikki marjat sekä ehdottomasti omena. Voisinpa melkein vannoa että tässä on yksi parhaimmista piirakoista ikinä.  

Olen leiponut tämän useasti ja ohje löytyykin aikaisemmista postauksistani mutta liitän se vielä tähän mukaan niin säästyt etsimiseltä. 




Mustikkapiirakka
(vuoan halkaisija n. 24cm)

pohja
2 kananmunaa
1,75 dl sokeria
1 dl kermaa
1 dl täysmaitoa 
100 g sulatettua voita
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

päälle
 n. 3-4 dl mustikoita 
-tai vaihtoehtoisesti vadelmia, herukoita tms.


Ohje
Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kerma, maito ja sulatettu voi keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää kuivat aineet ja nesteet vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita ainekset, nuolijaa apuna käyttäen, varovaisesti sekaisin. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Levitä taikina tasaiseksi ja lisää lopuksi mustikat taikinan pinnalle. Halutessasi voit ripotella sokeria mustikoiden päälle.

Paista mustikkapiirakka uunissa 200 asteessa, n. 25 minuuttia.

Anna jäähtyä.


VINKKI!
* Halutessasi voit ripotella jäähtyneen piirakan päälle hienoisen lumihunnun Confetin lumijauheella. *
* Mikäli haluat tehdä piirakasta laktoosittoman version niin vaihda maitotuotteet laktoosittomiin *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti