torstai 21. tammikuuta 2016

MINION, KEVIN

on nuorimmaiseni rakas minioni jota löytyy meiltä pehmona sekä pieninä, vähemmän pehmeinä, leluhahmoina. Ne sitten leikkivät sulassa sovussa, välillä toki vähemmän sovussa, frozenista tuttujen tyttöjen sekä iki-ihanan Olaf lumiukon kanssa. Poikia tähän leikkiin ei huolita joten Kristoffista ei tässä yhteydessä sovi mainita vaikka Kristoff meiltä löytyykin, ja vielä tuplana.

Tämän kakun tarina on suuri rakkaus Keviniin joka ei sen enempää esittelyjä kaipaa!

Koristeet tein pääosin kukka- ja muotoilumassasta mitä en yleisesti suosittele lainkaan lasten kakkuihin. Tämä kakku tulee kuitenkin meidän omaan kahvipöytään joten osaan "varoittaa" vieraita etukäteen koristeiden kovuudesta. Toki, näitä koristeita ei syödä. Ne vain siirretään kakun päältä pois kunhan ovat tehtävänsä suorittaneet. Kukka- ja muotoilumassan suuri etu on vain se että massa kovettuu nopeasti ja on äärettömän hyvä juurikin hahmojen tekoon sekä kukkien. Tämä kakku koristeineen tuli ajatukseeni vasta pari päivää sitten joten Renshawn "tavallinen" sokerimassa ei ollut vaihtoehto minionin tekoon, tai yleensäkin isojen hiutaleiden tekoon, joilta vaaditaan koossa pysymistä. Toki, ns tavallisen massan sekaan voi sekoittaa CMC-jauhetta. CMC-jauhe poistaa sokerimassasta kosteutta, ja tekee massasta näin ollen joustavampaa, nopeammin kuivuvaa ja koristeista kestävämpiä. Pienet hiutaleet ja lumipallot tein vaahtokarkkimassasta joten ne voi korjata parempaan talteen eli massuun :)

Täytteenä kakussa yksi rakastetuimmista, puolukkakinuskimousse.


VINKKI

Mikäli päädyt käyttämään koristeiden teossa ns tavallista sokerimassaa niin laita CMC-jauhetta annosteluohjeella 250 g:n sokerimassaa n. 1 tl CMC-jauhetta (tai vastaavasti pienempään määrään 125 g:n, n. 1/2 tl CMC-jauhetta). Käytä massa saman tien. Se ei kestä säilytystä, koska kuivuu niin nopeasti. 

CMC-jauheesta voit valmistaa myös elintarvikeliimaa veden avulla. Sekoita lämpöiseen veteen (0,5 dl) 1/4 tl jauhetta, sekoita ja anna tekeytyä muutama tunti ennen käyttöä. Liima säilyy kannellisessa purkissa noin viikon verran huoneenlämmössä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti