sunnuntai 10. tammikuuta 2016

KINUSKI-PUOLUKKA KERMAKAKKU

pukeutui kinuski- ja kermavaahtoon. Vaahtojen alla herkullinen ja aina yhtä rakastettu kinuskimousse puolukoiden kera. Kakun päälle ripottelin muutamia pieniä suklaanpalasia, tummaa- sekä valkosuklaata.

Tarkkasilmäisille tiedoksi että otsikon mukaisesti kakku on laktoositon mikä ei tietenkään siinä mielessä pidä paikkaansa että valkosuklaa sisältää laktoosia (maitojauhe). Valkosuklaata voi toki itse tehdä jolloin siitäkin on mahdollista saada laktoositon versio. Maku ei kuitenkaan pääse liki kaupan valkosuklaata.

Tähän kakkuun "uskalsin" laittaa valkosuklaata koska tiesin että kenelläkään ei ole ns. laktoosivaivaa. Tässä vaiheessa moni varmaan ihmettelee että miksi sitten tehdä laktoositon kakku jos ei tarvitse. Yksinkertaisesti sanottuna siitä syystä että kaapissa sattui olemaan monta kermaa laktoosittomana :) Ostan pääsääntöisesti aina ison laatikon kermaa koska lähikaupasta tuo kerma loppuu aika-ajoin, ilman mitään sesonkiakaan. Olen myös huomannut että usein kakkuja pyydetään nimenomaan laktoosittomana, ihan vain varmuudeksi koska juhlijan perheessä ei välttämättä tiedetä kaikkien vieraiden yliherkkyyksiä tarjottavan suhteen. Tällöin on hyvä aina olla varalla laktoositonta kermaa jääkaapissa koska joskus kakkuja lähtee yllättävänkin nopeatempoisesti. Silloin ei ole aikaa ajaa isompaan kaupunkiin hakemaan muutamia kermatölkkejä :)

Sama pätee myös gluteenittomaan versioon. En tiedä onko allergiat ym herkkyydet lisääntyneet, vai tiedostetaanko ne vain aiempaa paremmin, mutta yllättävän paljon toivotaan myös gluteenitonta versiota. Suoraan sanottuna, jos saisin itse päättää niin tekisin kaikki kakkupohjat automaattisesti gluteenittomana. Gluteenittomasta jauhoseoksesta tulee ehdottomasti paras kakkupohja. Toki myös kalliimpi sillä jauhoseoksen hinta on aika "makea". Olen kuitenkin sitä mieltä että lopputulos on niin hyvä että se on tuon koko "makean" hinnan veroinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti