lauantai 16. tammikuuta 2016

RISTIÄISKAKKU TYTÖLLE

pienen Ada tyttösen ristiäisiä juhlittiin keskellä kauneinta, lumisen valkoisena hohtavaa, talvea ja minä sain kunnian tehdä hänen ensimmäiseen suureen juhlaansa kakut.
Adan äidillä oli toiveena hempeän vaaleanpunainen ja puhtaan valkoinen värimaailma jossa olisi koristeena helminauhaa, herkkää pitsiä, pieniä kukkasia ja vauva ristiäismekossaan. Näillä ohjeilla rakentui kokonaisuudessaan kaunis kakku.

Kakku täytettiin toiveenmukaisesti kuningatar- ja vaniljamoussen yhdistelmällä.

Kakun kuvan napsaisin kiireellä vasta työpaikallani sillä tämä talven armoton pimeys aamutuimaan ei sovi lumialleni. Niinpä päätin odottaa talviaamun heräämistä täyteen loistoonsa ja antaa luonnonvalon hoitaa tehtävänsä. Toki kakun kuvauspaikan määritteli myös odottamaton auton takalaatikon jumitus joka pääsi yllättämään totaalisesti ja laittoi aamun aikataulun uuteen uskoon.
 
Olin alustavasti sopinut että tuon kakut juhlapaikalle, ennen työpäivääni, mutta takalaatikko muutti suunnitelmat. Onneksi juhlijat olivat osanneet varautua siihen että saattaisivat joutua hakemaan kakut työpaikaltani. Tosin kakkujen piti selviytyä puoleenpäivään asti kylmässä autossa joka ei välttämättä ollut paras ajatus. Liian kylmä ilma kun voisi jäädyttää kakut ja tämä seikka toi taas oman pienen jännitysmomenttinsa aamuun. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin! Kakut pääsivät juhliinsa ja olivat lunastaneet oman paikkansa kahvipöydästä ulkonäöllään ja mikä tärkeintä, makumaailmallaan :)Lahjan parhaan jos lapselle antaa vois, 
vierelle jonkun kulkua turvaamaan tois, 
pölyt pienen tytön polvista pyyhkimään pois. 
Onnea, iloa, ihmeitä koettaviksi, 
hyviä hetkiä kera rakkaiden elettäväksi,
kaiken tään pienelle lahjaksi sois. 
Nyt paljon onnea elämää varten, 
lahjoja hyvien haltijatarten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti