sunnuntai 17. tammikuuta 2016

UUNIDONITSIT

ovat lasteni ehdottomia suosikkeja. Ensimmäiset versiot donitseista tosin herätti lapsissa kysymyksiä kuten seuraavaa eli Äiti, miksi näissä ei ole reikää keskellä... no, koska äiti laittoi liikaa taikinaa muotteihin. Tekevälle sattuu ja kaikesti oppii. Nyt meidän donitseissa on todistettavasti reiät keskellä, niinkuin kuuluukin :)

Ensimmäisistä donitseista ei ole kuvaa, eikä tule. Olivat sen verran "epäilyttävän" näköisiä että niiden kuvien on parempi jäädä omiin kansioihin.

Blogistani löytyy toinenkin resepti donitseille mutta tällä(kin) reseptillä syntyy maukkaita donitseja.

Donitsit
(12 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
1 1/2 dl maitoa
1/2 dl rypsiöljyä

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, maito sekä rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin ja sekoita taikinaa. Siirrä taikina vuokaan täyttäen kolot puoleen väliin asti.

Paista 200 asteessa,  n. 8 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa ne sitten leivinpaperin päälle jäähtymään. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai liedellä. Kasta donitsit kuorrutteeseen ja koristele esim. nonparelleilla, erilaisilla sokerimassakukkasilla tai kookoshiutaleilla.

Kuorrute
200 g tummaa suklaata

Koristelu
nonparelleja ja sokerimassakukkia



VINKKI! Mikäli haluat suklaanmakua donitsien pintaan eri väreissä niin kuorruta donitsit valkosuklaalla. Värjää valkosuklaa halutessasi jauhemaisilla elintarvikeväreillä (tomuväri). Tomuvärejä voit ostaa leivonnan erikoistarvikeliikkeistä. Tomuväri soveltuu parhaiten valkosuklaan värjäämiseen ja koristeiden viimeistelyyn.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti