sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

MINION, Bob ja Kevin

kakku syntyi toivottamaan kaikille hyvää kansainvälistä onnellisuuden päivää ja vähän ehkäpä testimielessäkin sillä uskon, tai uskoin, että jossain on piilossa täydellisen suklaakakkupohjan salaisuus.

Luulen kuitenkin että olen löytänyt tuon salaisuuden mutta fakta taitaa olla vain se että en yksinkertaisesti pidä suklaakakkupohjista vaikka ne olisi leivottu maailman parhaimmilla ainesosilla. Toisaalta todella masentavaa sillä suklaa on suuri rakkauteni ja inspiraationi lähde mutta ehkä nyt on aika antaa tämän projektin olla. Tämä projekti on kuitenkin kestänyt tovin eli suklaapohjia on tehty niin monissa versioissa kun vain voi keksiä. Enää ei ole tapaa tai tekniikkaa, tai miksi sen sitten haluaa nimetä, jolla saisin tämän omaan makumaailmaani sopivaksi. Mahtavaa on kuitenkin se että tiedän pohjien olevan hyviä koska niitä satunnaisesti toivotaan. Ensiviikonloppunakin on jo työn alle sovittu suklaakakkupohjainen Frozen kakku. Siitä lisää ensiviikolla :)

Ensiviikkoa odotellessa jaan ohjeen jonka olin säilönyt reseptikansiooni, kirjoittamani päiväyksen mukaan, vuonna 2012. Harmi vain että en ollut lisännyt tietoa siitä että mistä olen tuon reseptin aikoinani löytänyt. 

Suklaakakkupohja 
(vuoka, halkaisija 24 cm)
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 /4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
150 g voita tai margariinia
3 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl maitoa

Voitele ja korppujauhota vuoka. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon ensin reilusti jauhoseosta ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput jauhoseoksesta ja maito. Kaikkea maitoa ei tarvitse lisätä; jos taikina alkaa vaikuttaa liian löysältä, 2 1/2 dl riittää. Kaada taikina vuokaan. 

Paista 175 asteessa, 50-60 minuuttia.
Koristeet;
- Renshaw, keltainen sokerimassa
- Kaulintamassa, vaahtokarkin makuinen
- Efektisävy, helmiäinen Pearl White
- Efektisävy, Laser Lemon
- Kimallejauhe, Twinkle White
- Sallinen, pehmeät hopeahelmet
- Kaksiosainen silikonimuotti, Petunia
- Confetin kukkamuotit, 4 kpl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti