lauantai 9. huhtikuuta 2016

SUKLAINEN FROZEN

kakku on syntymäpäiväjuhlien keskipiste. Keskipiste jo siksikin että tyttäreni teki ensimmäistä kertaa itse syntymäpäiväkakkunsa koristeet alkuvaiheista alkaen, aina viimeistelyyn saakka.

Kakku toteutettiin joka tavalla tyttäreni ohjeiden mukaisesti. Hän valitsi suklaakakkupohjan, täytteen sekä kuorrutteen. Hyvin suklaista, hyvin vadelmaista, kerman ja rahkan kera. Koristeet ovat siis täysin tyttäreni käsialaa, aina siitä hetkestä alkaen kun massapaketti kaivetaan keittiön yläkaapin hyllyltä pirttipöydälle avattavaksi (ja maisteltavaksi). Tyttäreni tosin yllättyi suuresti kun huomasi että aikaa tuhraantui niin vietävästi vain muutamien kukkien ja lumihiutaleiden syntyyn. Etenkin, kun hänen syntymäpäiväksi saanut lahja odotti uudenkarheana olohuoneen pöydällä ja piipitti viestejään. Kukista ja hiutaleista tuli kuitenkin aivan loistavia ja odotankin suurella innolla että saan tyttäreni yhteisiin, leivonta-aiheisiin, projekteihin jatkossakin. Nämä hetket ovat suurenmoisia. On hienoa seurata kun pienet sormet työstävät keskittyneesti massaa ja muodostaa niistä, tämän projektin myötä, kukkia ja hiutaleita. Kunpa tuo into säilyisi ja käsillä tekeminen tulisi osaksi häntä. Luonnostaan, ei pakottamalla.

On ollut kuitenkin jossain määrin vaikeaa käsittää se että tyttäreni on jo oikeasti 10 vuotta ja hänellä on selkeästi omia ajatuksia joita hän haluaa toteuttaa. Toki ymmärrän että näin pitää ja kuuluukin olla mutta puhun nyt vain leivonnan näkökannalta. Olen tottunut jo sen 10 vuotta "määräämään" itse miten teen tietyt työvaiheet ja missä järjestyksessä ne teen, joten on äärettömän hankalaa olla hiljaa ja jättää sanomatta että teepä tuo noin, se helpottaa....  tässä vaiheessa minut on jo pysäytetty tiukalla katseella. Hyvä niin, kyllä minä opin. Pikkuhiljaa, antamaan tyttärelleni tilaa tehdä koristeita tavalla jotka hän taitaa ja jotka hän kokee luontevaksi. Yhteisiä projekteja edelleen innolla odottaen ja kotiläksynä minulle että tyttäreni osaa tehdä itse valitsemansa työn, omalla ainutlaatuisella tavallaan.
Kukat;
- Renshaw pinkki sokerimassa
- Renshaw, farkunsininen (powder blue) sokerimassa
- Kaulintamassa, vaahtokarkin makuinen
- Efektisävy, helmiäinen Pearl White
- Efektisävy, helmiäinen Pacific Blue
- Städter, kimallapulveri vaaleanpunainen
- Kaksiosainen silikonimuotti, petunia
- Confetin lumihiutalemuotit


Paketista kuoriutui ulkomailta asti lentäneet
Frozenin prinsessat Elsa ja Anna.

 

 

 

 

Vaikka kakku koristeluineen olikin päivän keskipiste niin lahjoissakin on edelleen kummaa taikaa ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti