tiistai 26. huhtikuuta 2016

Minimunkkimuffinit

ovat ihanan makeita, pieniä herkullisia, suupaloja vappuun. Näitä voi hyvällä omallatunnolla napostella useammankin ;)

Minä, joka rakastan muffinien leivontaa niin halusin ehdottomasti taivuttaa munkit muffini muotoon, ihan vain rakkaudesta muffineihin ja siksi että lapsetkin voisivat osallistua munkkien tekoon. Munkit pitäisi toki oikeaoppisesti paistaa tirisevässä öljyssä, jolloin munkkien maku on aidoimmillaan, mutta silloin lapsien osallistuminen olisi ollut melkeinpä mahdotonta joten päädyttiin leipomaan koko perheen vappumunkit minimuffinimuotoon. Helppoa ja niin nopeaa!

Tuoreena minimunkkien maku on yksinkertaisesti vastustamaton ja siksi kannattaakin varautua siihen että munkit saattavat kadota yllättävänkin tehokkaasti tarjottimelta :)   ja voin kertoa että nämä pienet minimunkit laittavat hyvin vastinetta niille aidoille ja oikeille munkeille.

Minimuffinit voit paistaa minimuffinipellillä taikka kakkutikkarivuoassa. 




Minimunkkimuffinit
(n. 24 kpl)

taikina
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa
1/4 dl öljyä
1 kananmuna

kuorrutus
erikoishienoa sokeria

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita maito, öljy ja kananmuna keskenään. Lisää ne kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Aseta minimuffinipellille n. 24 paperivuokaa ja lusikoi taikina paperivuokiin.

Paista uunissa 175 asteessa, noin 10 minuuttia.

Anna munkkien jäähtyä hetki. Laita kulhoon erikoishienoa sokeria ja pyörittele munkit sokerissa, tai ripottele sokeria lusikalla munkkien päälle. 

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti