perjantai 29. huhtikuuta 2016

Uunidonitsit, mansikkapirtelö

tarjoaa hieman twistiä perusdonitseihin joten nyt kipinkapin leipomaan vappupöytään, tai piknikille, herkullisia mansikkaisia donitseja!




Olen leiponut yksin, ja tyttöjen kanssa, monenmonituista eri versiota donitseista tämän kuluvan huhtikuun aikana. Tarkoituksena löytää jotain täydellistä, tai ainakin täydellisyyttä tavoittelevaa makua donitseihin. Kuorrutteissakin on huima mahdollisuus päästä vaikka mihin lopputulokseen joten sen täydellisen paketin etsiminen on ollut hauskaa ja tahmaistakin puuhaa. Milloin kädet ovat tomusokeriseoksesta liimaantuneet pursotinpusseihin, milloin suklaata ja kinuskia on sukkien pohjissa jne. Mutta kivaa on ollut ja yksiselitteisesti makeaa! Jokainen meistä löysi myös omia lemppareitaan joten huhtikuun leivontatuokiot eivät todellakaan menneet hukkaan!

Tässä vielä yksi versio donitseista jonka resepti löytyi Confetin resepti- ja käyttöohjeblogista joten pitihän tätä kokeilla. Itse taikinan tein reseptin mukaisesti mutta vaihdoin kuorrutteen Confetin pomadajauheeseen jonka värjäsin Wiltonin pinkillä pastavärillä. Alkuperäisessä reseptissä kuorrute oli toteutettu Strawberry milkshake makutomusokerilla.

Nyt vain jokainen etsimään sitä omaa, täydellistä donitsihetkeä, omien makumieltymyksien  mukaan! Hyvää ja makeaakin makeampaa vappua!


Mansikkapirtelö-donitsit
(12 kpl)
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
1 prk mansikkarahkaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

 Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään. Lisää margariini, rahka ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
Kaada taikina pursotinpussiin, tai lusikoi, ja täytä donitsivuoan kolot.
Pursota/lusikoi taikina voideltuihin koloihin n. 2/3 verran. Älä täytä koloja ihan täyteen!

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä vuoassaan hetken, ennen kumoamista leivinpaperille.

kuorrutus1
Strawberry Milkshake -makutomusokeria
 vettä
nonparellit, strösselit

Lisää makutomusokeriin vettä jotta saat kuorrutteen juoksevaksi.
Dippaa donitsit kuorrutteeseen ja koristele nonparellein/strösselein.


Donitseja voi toki kuorrutella monella tapaa, sekä maulla,
mutta päädyin tällä kertaa kuorruttamaan osan donitseista erikoishienolla sokerilla ja
toisen osa kuorrutin alla olevan ohjeen mukaisesti. Donitseja voi myös tuunata monella eri tapaa.
Itse tuunasin donitsit halkaisemalla donitsin kahteen osaan ja pursottamalla väliin kermaa.

kuorrutus2
100 g pomadajauhetta
vettä
Wiltonin pastaväriä, pinkki

Valmista pomadaseos ja dippaa jäähtyneet donitsit valmiiseen seokseen.
Mikäli haluat värjätä pomadaa niin lisää veteen haluamasi väri ja kaada värjätty vesi pomadajauheeseen.

















2 kommenttia:

  1. Oi, joi, hyvä, että huomasin nämä vasta nyt, sillä muutoin olisin varmaan viettänyt Vappuni näitä vain tuijottaen Ü
    n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinähän olit nopea sillä minä huomasin kommenttisi vasta nyt, melkeinpä tasan kuukausi jälkikäteen :) Joka tapauksessa, kaunis kiitos kommentistasi.

      Poista