lauantai 20. elokuuta 2016

KUNINGATARMARMELADI

SLY:ni lähetti minulle elokuun paketin mukana herkullisen vadelma-limettimarmeladi reseptin jota hieman muokkasin allergioiden edellyttämänä.


Marmeladi asettui Dronningholmin hillopurkkiin ja etikettikin oli vielä paikoillaan. En raaskinut ottaa sitä pois sillä mielestäni etiketin värit sopivat niin hyvin yhteen valitsemani hillopurkin "hatun" kanssa. Kiitos näistä ihanuuksista sly:ni!


 Vadelma-limettimarmeladi
500 g vadelmia
yhden limetin raastettu kuori
yhden limetin mehu
1/2 pkt Hillo-marmeladisokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita vadelmat kattilaan. Pese limetti hyvin ja raasta sen kuori vadelmien joukkoon. Purista joukkoon limetin mehu. Lisää Hillo-marmeladisokeri ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 3-5 minuuttia. Jäähdytä puolisen tuntia, kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja laita hyvin pestyyn lasipurkkiin.



Minun versiossani oli vadelmia sekä mustikoita joten marmeladista tuli luonnollisesti kuningatarmarmeladi. Marjoja laitoin suhteessa 50/50. Limetin jätin pois (allergia) ja lisäsin kattilaan hieman vettä korvaamaan limetin mehua. Vaniljasokerin jätin tästä "seoksesta" kokonaan pois. Hyvää tuli näinkin :)


6 kommenttia:

  1. Ihana kuva...purnukka söpöllä hatulla !
    'Dronningholm' ei ole mikään huono tuote ja purnukka on hyvän kokoinen jälkikäytölle.
    n-h
    http://originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dronningholmin tuotteet ovat pelastaneet useamman lettupinon sillä meillä marjat tahtovat loppua kesken aina ennen uutta satokautta, eikä näin ollen riitä ihan kaikkeen leivontaan :) mutta, hyvää on ja jälkikäyttö toimii meidän tuvassa loistavasti! Purnukoita menee hillojen ym. lisäksi myös lasten koulu "juttuihin". Tosin pienissä määrin mutta kuitenkin.

      Poista
  2. Varmasti hyvää! Ja voi miten ihana tuo hillopurkin hattu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hatut ovat kyllä niiiiin ylisöpöjä! Lapsetkin ihastuivat hattuihin ja olisivat halunneet neuvotella hattuja leikkeihinsä. En raaskinut luopua yhdestäkään, ainakaan ihan vielä :)

      Poista
  3. Ihana tuo purkin hattu ja hillo kuulostaa hyvältä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vain olekin ihana :) ja voin kertoa että hillokin oli hyvää!

      Poista