keskiviikko 24. elokuuta 2016

Pienet munkkipallot

maistuvat lapsille koulupäivän jälkeen.




Nämä ihanat pienet munkkipallot valmistuvat nopeasti, eikä tarvita edes vatkaimia! Ja mikä parasta, näiden maku on herkullinen. Ns. aitoja munkkeja nämä eivät toki korvaa mutta antavat hyvän vastineen niille öljyssä paistetuille, oikeaoppisille munkeille.

Pallot voi paistaa kakkutikkarivuoassa tai minimuffinivuoissa.




Pienet munkkipallot
(24 kpl) 
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa (laktoositon)
1/4 dl öljyä 
1 kananmuna

Sekoita munkkipallojen kaikki kuivat ainekset keskenään sekaisin. Sekoita maito, öljy ja kananmuna keskenään. Lisää ne kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina kakkutikkarimuotin pohjaosalle, jokaiseen koloon. Paina kansiosa muotin päälle. 

Vastaavasti voit myös lusikoida taikinan minimuffinivuokiin. Paperiset minimuffinivuoat on hyvä asetella minimuffinipellin koloihin sillä niin saat aikaiseksi tasaisen kauniit pikku munkkimuffinit.

Paista 175 asteessa, n. 10-12 minuuttia. Tarkista munkkien kypsyys vielä esim. cocktailtikulla, muotin päällä olevasta reiästä.

Anna pallojen jäähtyä hetki ja ota sen jälkeen muotin kansi pois. Irrota pallot vuoasta.

Laita kulhoon erikoishienoa sokeria ja pyörittele pallot sokerissa.










Kakkutikkarivuoan taikaa!



Kakkutikkarivuoka on sattumien summasta tuvan kaapissa. Olimme elokuun alkupuolella kesälomailemassa Imatralla ja kotiinpaluumme suunniteltu ajoreitti ei mennytkään niin kuin olimme etukäteen miettineet. Navigaattori eli minä eksyin reitiltä. Miten se on mahdollista kun apuna on navigaattori ja googlemaps? Älä kysy, niin vain kävi ;)




Reitiltä eksyminen oli tosin oikein loistava juttu sillä satuimme eksymään juuri sopivasti kauppakeskus Veturin lähettyville. Veturi sijaitsee Kuusankoskella. Siellä menikin useampi tunti ja mukaan tuli mm. tämä ihana Citymarketin löytö eli Iloleipurin kakkutikkarivuoka sekä yllätyksenä minulle ja kaikille muille, - muffinivuokia!

Ja koska ostoskoriin klikattiin muffinivuokia niin pitihän sitä täydentää seuraavalla löydöllä eli Sisteman rasialla joka tulee toimimaan säilytysrasiana muffineille. Muffinirasia oli Anttilan poistoissa eli eipä tainnut maksaa kuin jotain neljä euroa. Pakkohan se oli ostaa (mikä ihana tekosyy)!





2 kommenttia:

  1. Oi, miten ihanan näkösiä pikku palleroita <3 Pakko kokkeilla ohojetta, posti toi eilen kaks silikoonista minidonitsipeltiä ;) Saapa nähä miten onnistuvat :) Pientä muutosta tein ohojeeseen: vaniljasokeria oli vaan vajjaa kaks teelusikallista, enkä malttanu oottaa Ukkelia kaupasta ;) Lisäksi laitoin öljyksi avokadositruunaöljyä, toivottavasti sen maku tullee hyvin esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuo minidonitsipeltiin paistaminen! Kerro ihmeessä miten onnistui ja olivatko yhtä herkullisen hyviä kuin omasta mielestäni. Pieni sooloilukin on joskus paikallaan reseptin suhteen, niin saattaa löytää jotain vieläkin herkullisempaa tai omaan suuhun sopivampaa makuyhdistelmää.

      Poista