sunnuntai 28. elokuuta 2016

Punaherukka-vadelmamuffinit

kuuluvat alkavaa syksyyn ja tuovat mieleen makumuistoja pian jo menneestä kesästä.




Minun suurin intohimoni on kakkujen ohella selvästi muffinien leipominen.

Muffineissa on vain edelleen jotain taianomaista ja erilaisten makumaailmoiden yhteen sovittaminen tekee muffinien leipomisesta entistäkin mukavampaa. Pidättäydyn kuitenkin hyvin selkeissä ja yksinkertaisissa makumaailmoissa, en niinkään erikoisissa ja vaikeaselitteisissä.

Nämä muffinit ovat siitä loistava esimerkki. Kaikki samalla tarjottimella. Kuohkeaa muffinitaikinaa joka on paistettu hyväksi suutuntumaksi ja jonka sydämeksi ovat liittoutuneet loistavat makuparit, kirpeä punaherukka ja vadelma. Tämän kaiken kruunaa vaniljainen kermavaahto sekä punaherukalla maustettu kreemi. Täydellinen paketti jossa ei ole mitään liikaa, eikä liian vähän.




Punaherukka-vadelmamuffinit
(n. 12 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g voita (laktoositon)
2 kananmunaa
1 dl maitoa (laktoositon)
2 dl vadelmia
1 dl punaherukkaa

 kuorrute 1
4 dl kermaa (laktoositon)
2 rkl vaniljakreemiä

kuorrute 2
150 g voita (laktoositon)
n. 4 - 4.5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 rkl paseerattuja punaherukoita


Ohje

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sulata voi. Sekoita keskenään kananmunat, maito ja sulatettu voi. Lisää kuivat aineet nesteisiin ja sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon vadelmat ja punaherukat. Jaa taikina muffinivuokiin.

Paista uunissa 175 asteessa, n. 20 minuuttia.

Jäähdytä muffinit ja kuorruta haluamallasi tavalla.

Muffinien jäähtyessä valmista kuorrute aloittamalla kermakuorrutteesta niin että vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon vatkaten vaniljakreemi. Valmista toinen kuorrute pehmentämällä voi vatkaamalla. Lisää joukkoon vatkaten tomusokeri. Vatkaa, kunnes vaahto on vaaleaa ja ilmavaa. Lisää lopuksi joukkoon paseeratut punaherukat ja vaniljasokeri. Vatkaa sekaisin.

Laita kuorrutteet pursotinpussiin ja pursota muffinien päälle. 



2 kommenttia:

  1. Hei!

    Miten olet tehnyt paseeratun punaherukan? Kuinka paljon olet käyttänyt marjoja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, anteeksi että vastaukseni on kestänyt tovin. Toivottavasti vastauksestani on vielä apua. Käytin ohjeen mukaisesti 4 rkl punaherukoita. Paseerasin, eli painelin lusikan avulla marjat metallisiivilän läpi. Näin sain siemenet pois. Kiva kun vierailit blogissani ja tervetuloa uudelleen. Ihanaa joulunalusaikaa sinulle.

      Poista