lauantai 17. syyskuuta 2016

Banaanikakku

on yksi niistä helmistä jotka vievät ajassa taaksepäin, aina lapsuuteeni saakka.
Tämä kahvikakku jakaa ihmiset hyvinkin kahteen eri kategoriaan. Toiset rakastavat tätä, toiset eivät. Minä lukeudun niihin jotka rakastavat tätä. Banaanikakku on suussa sulavan mehevää.

Äitini mausti banaanikakun aina inkiväärillä, neilikalla sekä kanelilla mutta olen itse päätynyt tekemään version jossa en ole käyttänyt lainkaan mausteita. Oli hyvää ilmankin. Mikäli haluat tehdä banaanikakun mausteilla niin lisää taikinaan kutakin mainitsemaani laatua 1 tl. Muuntelin reseptin runkoa myös perusaineiden osalta ja resepti tuntui toimivan hyvin niinkin.

Alla olevassa kuvassa on resepti jonka mukaisesti lapsuuteni banaanikakku leivottiin.
Ajan patinoimassa reseptissä on näkyvillä paljon muutakin kuin itse resepti ja sen sisältämät ainesosat. Siinä on näkyvillä paljon muutakin kuin että se on ollut rakas resepti ja että sen avulla on leivottu monet makeat hetket todeksi.

Siinä on vahva muisto menneestä. Siinä on yksi helmi lapsuudestani. Se helmi joka on osa jotain suurempaa kokonaisuutta. Näistä helmistä on koottu helminauha jota makeampaa ja arvokkaampaa saa hakea. Siinä on käsiala jonka tuntisin missä vain. Nyt ja aina.
Banaanikakku
150 g voita (laktoositon)
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
1 dl kuohukermaa (laktoositon)
2 banaania muussattuna

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puolet jauhomäärästä siivilän läpi. Sekoita kerma joukkoon ja loput jauhot. Lisää lopuksi muussatut banaanit. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhoilla päällystettyyn vuokaan. Kaada taikinaa vuokaan vain n. 2/3 vuoan korkeudesta.

Paista uunissa 175 asteessa, noin 50-60 minuuttia. Tarkista kypsyys hammas- tai cocktailtikulla. Kakku tummuu päältä, joten sitä ei pidä säikähtää. 

Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Tarjoile jäähtyneenä.

 Koristele kakku halutessasi sihdatulla tomusokerilla.
Banaanikakku säilyy useita päiviä, etenkin jääkaapissa.
Muussaa banaanit hienoksi soseeksi.
Kaada taikinaa vain 2/3 osaa verran vuoan korkeudesta. Sama "mittasuhde" pätee uuniin kurkkimiseen, älä siis kurkista uuniin ennen kuin paistoajasta on kulunut 2/3 osaa.
Anna kakun jäähtyä paistovuoassaan noin 5 minuuttia ja kumoa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti