perjantai 16. syyskuuta 2016

Eemilin syntymäpäiväkakku

valmistui kommelluksien kautta mutta niistähän voi vain ja ainoastaan oppia.
Eemilin syntymäpäiväkakkua toivottiin salibandy teemalla. Sain vapaat kädet toteuttaa teemaa mutta aikaa tähän ei juurikaan ollut käytettävissä. Se rajasi tietyntyyppisiä "asioita" pois ja piti mennä suoraa tietä soveltaen.

Teeman päätin toteuttaa luonnollisen kokoisena salibandypallona mutta totesin valmiita, puolikkaita, massapalloja katsellessani että pallosta tulisi liian hallitseva. Ei se varmasi olisi sinällään ollut ongelma synttärisankarille mutta se ei vain istunut kakkuun. Näin pallo sai jäädä puolikkaaksi ja ikään kuin painua kakun sisälle.
Pallon kaveriksi tein muutamia ruusuja sekä mansikankukkia. Oman pienen twistinsä kermakakkuun toi valuva suklaaganache sekä liukuväripinnoitus. Näin kakku oli valmis lähtemään tasavuosijuhliin!

Täytteenä kakussa ihastuttava mustikka- ja vaniljamousse. Yksi parhaimmista makupareista.


Onnea Eemil
- täysikymppi!

ja se kommellus ja sen oppi...
...
 älä koskaan vaihda tuotemerkkiä mausteissa joita olet tottunut käyttämään tietyissä makuyhdistelmissä/koostumuksissa! Tämän kakun kompastuskivi oli vaniljasokeri, niin uskomatonta kuin se onkin! Koko kakun leivoin siis uusiksi yön pimeinä tunteina mutta lopputulema oli ihan paras, täydellinen. Näin vaniljamousse oli taas taianomaisen herkullista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti