maanantai 1. toukokuuta 2017

Limenmakuiset marengit

ilahduttavat suuresti limen ystäviä.
Makutomusokereiden myötä sain valmistaa maistiaisia Raision Confettiin mm. Key Lime makutomusokerista jonka nimi kertoo kaiken. Lime <3

Olen valmistanut useita ja useita marenkeja näillä hurmaavilla makutomusokereilla ja huomannut että niiden lopputulemassa on eroa. Eritoten tämä key lime marenkimassa jää aavistuksen vetelämmäksi kuin kaverinsa banana split joita valmistin taannoin tyttäreni syntymäpäiville. Banana split marenkeja löytyy muuten tällä hetkellä maistettavana Raision Confetissa. Kipaisepa pikaisesti maistamaan, jos niitä on vain enää jäljellä, kuinka hurmaavia makutomusokerista valmistetut pikku makeat ovatkaan.

Marenkeja voi värjätä mm. Rainbow Dust ProGelin pastaväreillä joissa on todella kaunis ja puhdas pigmentti.

Pastaväreillä voit värjätä joko koko marenkimassan, tai vaihtoehtoisesti lisäämällä marenkeihin ainoastaan raitoja. Raidat syntyvät siveltämällä siveltimellä pursotinpussin sisäpintaan ohuita raitoja haluamallasi pastavärillä. Tämän jälkeen lusikoidaan marenkimassa pursotinpussiin ja pursotetaan marengit leivinpaperin päälle. Näin syntyvät kauniit, raidalliset marengit. Mikäli haluat värjätä koko marenkimassan niin värjää massa vasta viimeisenä työvaiheena varovaisesti sekoittaen sekaisin.
Limenmakuiset marengit
2 valkuaista
n. 100g key lime makutomusokeria
tippa Rainbow Dust ProGel pastaväri, Leaf Green


Laita uuni lämpeämään n. 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla valmiiksi.

Erottele keltuaiset huolellisesti valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla tomusokeria joukkoon pienissä erissä. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Värjää marenkivaahto halutessasi pastavärillä varovaisesti sekoittaen. Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperille. Marengit eivät laajene uunissa joten ne voi pursottaa lähekkäin.

Laita marengit uuniin kuivumaan n. tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti