sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vaaleat keksit

ovat meillä suurempaa herkkua kuin yksikään kaupan keksi.




En ole koskaan kokenut olevani mikään keksileipuri mutta tämän reseptin myötä olen saanut pikkuisen intoa keksien leipomiseen.

Intoa keksien leipomiseen on herättänyt osaltaan myös se että kaupan keksivalikoiman hyllyt sisältävät uskomattomia määriä lisäaineita ja haluan jossain määrin vähentää perheemme e-kirjain listaa. Mutta kyllä se suurin syy, miksi näitä keksejä leivotaan, on se että nämä keksit ovat järisyttävän hyviä. Olkoon niissä sitten e-koodeja tai ei!

Kuorrutin omat keksini pikeerillä mutta keksejä voi aivan hyvin kuorruttaa esim. suklaalla, sokerimassalla tai vaahtokarkkimassalla. Jokainen löytää sen oman suosikkikuorrutteensa kokeilemalla mutta minun suosikkini on selvästi pikeerikuorrute. Kerrottakoon muuten vielä että ne ovat keksejä jotka häviävät usein ensimmäiseksi tarjoilualuseltaan. 






Vaaleat keksit
(n. 70 kpl keskikokoisia keksejä)
Taikina
2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl voita tai margariinia
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl manteliaromia, raastettua sitruunankuorta jne.
6 -6 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1 /2 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa (voi jättää pois mikäli käytät esim. vähäsuolaista voita)

Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja aromi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuuteen desilitraan jauhoja leivinjauhe sekä suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja kunnes taikina on sopivaa. Muista että taikina jähmettyy kylmässä ja jauhoja lisääntyy taikinaan kaulittaessa. Sekoita pehmeäksi taikinaksi.

Peitä kulho ja anna "tekeentyä" jääkaapissa n. 1-2 tuntia, tai kunnes taikina on kovettunut.

Kauli taikina 3-5mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita.

Paista uunissa 200 asteessa n. 4-7 minuuttia (keksin koosta riippuen) kunnes keksien reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.






Tämän kuvan myötä kiitos vielä kerran kaikille seuraajilleni instassa!
Käsittämättömän upeaa että teitä on jo näin monta!!

psst.... Kakkutupa Mian löydät myös facebookista!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti