lauantai 16. tammikuuta 2016

Mokkapalat

valmistui meidän yllätys kyläilijöille (veljeni sekä Nella koira) joista toinen "kyläilijä" väsähti illan mittaan saamistaan rapsutuksista sekä halauksista. Tuo väsähtänyt tyyppi ei ollut siis veljeni :)




Meillä tarjoillaan kahvin kanssa pääsääntöisesti aina jotain itse tehtyä mikäli aika antaa periksi, ja yleensä antaa. En osta juurikaan kaupasta herkkuja sillä mielestäni kotona tehty on parasta. Maukasta ja varmasti uunituoretta. En väitä etteikö kaupastakin saisi herkullisia leivonnaisia mutta tämä on minun tapani tehdä asioita. Ei varmasti oikea, eikä varmasti ainoa tapa, mutta yksi tapa kuitenkin.

Alla oleva ohje löytyi leivontakirjastani vuodelta 2009. Vuodelta, jolloin nuorin tyttäreni syntyi. Blogistani löytyy hyvinkin samantapainen ohje, joka juontaa lapsuudestani ja on mielestäni se ainoa oikea, mutta tämäkin on ehdottomasti kokeilemisen ja maistamisen arvoinen suklainen piirakka.

Mokkapalat
(pellillinen)
pohja;
3 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa (laktoositon)
200 g sulatettua voita(laktoositon)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot vuorotellen maidon kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Paista leivinpaperilla vuoratun uunipellin päällä uunin keskitasolla.

Paista uunissa 200 asteessa, n. 15-20 minuuttia.
 
Kuorrutus;
4 dl tomusokeria
5 rkl sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
vahvaa kahvia

Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset sekaisin, lisää kahvia sen verran että seoksesta tulee notkea. Levitä valmis kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle. Koristele esim. nonparellein ja sokerimassakukkasin.







Meidän nelijalkainen kyläilijä, Nella koira. Niin suloinen ja ihana pakkaus. Rakkaalla lapsella, myös karvaisella lapsella, on yleensä monta lempinimeä ja tytöt nimesi hänet Irviksi. Tytöt lauloivat Irville laulun (halimisien ja rapsutuksien lomassa), Pieni tähtönen, joka oli muunneltu Irville sopivaksi. Kertosäe menikin näin; pieni Irvinen, kaunis suloinen, sinä olet viesti aamun uuden :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti