Ensimmäiset versiot donitseista herätti lapsissa kysymyksiä kuten seuraavaa eli äiti, miksi näissä ei ole reikää keskellä... no, koska äiti laittoi liikaa taikinaa vuoan koloihin vaikka ohjeessa selvästi luki että täytä kolo puoleenväliin asti, niin minähän en uskonut, vaan täytin kolon melkein koko syvyydeltään ☺ Tekevälle siis sattuu ja kaikesti oppii mutta niinkuin näette, nyt meidän donitseissa on todistettavasti reiät keskellä, kuten kuuluu!!!
En oikeasti voi olla kehumatta kuinka mielettömän hyviä donitseja tällä ohjeella tulee, eikä näitä todellakaan saata vastustaa ♥ Ohjeen löysin Emma Iivanaisen leivontakirjasta joten ohjeen "kunniaa" en voi ottaa itselleni. Muokkasin ohjetta hieman omaan makuuni jättämällä kardemumman pois kokonaan ja mielestäni donitsit eivät edes kaivanneet kardemummaa joten sen voi halutessaan jättää aivan hyvin pois.
Donitsit
(12 kpl)
aineosat
aineosat
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
1 1/2 dl maitoa
1/2 dl rypsiöljyä
Voiteluun
50 g voita
ohje
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, maito sekä rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin ja sekoita taikinaa. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota donitsit vuokaan täyttäen kolot puoleen väliin asti. Mikäli käytössäsi ei ole pursotinpusseja niin voit lusikoida taikinan vuoan koloihin.
Voiteluun
50 g voita
kuorrute
200 g tummaa suklaata
koristelu
nonparelleja ja sokerimassakukkia
ohje
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, maito sekä rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin ja sekoita taikinaa. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota donitsit vuokaan täyttäen kolot puoleen väliin asti. Mikäli käytössäsi ei ole pursotinpusseja niin voit lusikoida taikinan vuoan koloihin.
Paista 200 asteessa, n. 8 minuuttia.
Sulata tällä välin voi mikrossa tai liedellä. Anna donitsien jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa ne sitten leivinpaperin päälle jäähtymään. Voitele donitsit pullasudin avulla heti paiston jälkeen sulatetulla voilla.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai liedellä. Värjää suklaata halutessasi jauhemaisilla elintarvikeväreillä. Kasta donitsit kuorrutteeseen ja koristele esim. nonparelleilla, erilaisilla sokerimassakukkasilla tai kookoshiutaleilla.
Sulata tällä välin voi mikrossa tai liedellä. Anna donitsien jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa ne sitten leivinpaperin päälle jäähtymään. Voitele donitsit pullasudin avulla heti paiston jälkeen sulatetulla voilla.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai liedellä. Värjää suklaata halutessasi jauhemaisilla elintarvikeväreillä. Kasta donitsit kuorrutteeseen ja koristele esim. nonparelleilla, erilaisilla sokerimassakukkasilla tai kookoshiutaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti