lauantai 10. syyskuuta 2016

Mokkamuffinit

kätkevät sisälleen suklaisen sydämen.




Suklaamuffineista on varmaankin satoja eri versioita ja minäkin kokeilen niistä useimpia. Kuinka mones versio tämäkin mahtaa jo olla? Tiedä siitä mutta suklaa maistuu aina ja koska vain :)

Minimuffineihin asettelin tällä kertaa pieniä suklaapaloja sydämeksi. Pidän suuresti Fazerin punaisesta suklaasta joka on aivan ihanan samettista ja suussa sulavaa. Täydellinen suklaanautinto. Miksi ei siis jakaa tätä hyvyyttä muffineihinkin!




Mokkamuffinit
(24 kpl minimuffineita)
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g voita 
1 dl kahvia

Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sulata voi ja sekoita voin joukkoon kuuma kahvi. Lisää vuorotellen vaahdon joukkoon kahvi-voiseosta sekä kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi ja jaa taikina vuokiin.

Paista 175 asteessa, n. 15 minuuttia.

Tarkista muffinien kypsyy cocktail- tai hammastikulla. 


Kuorrute;
200 g voita 
1/2 dl kahvia
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta

 Mittaa kulhoon kaikki ainekset. Vatkaa ainekset tasaiseksi kuorrutteeksi. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuorrute muffinien päälle.

Koristelu;
n. 3 rkl nonparelleja/strösseleitä 

Ripottele kuorrutteen päälle esim. nonparelleja/strösselejä tai keksi jotain muuta kivaa somistetta. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti