maanantai 13. maaliskuuta 2017

Salted Caramel Cheesecake

saa suupielet ylöspäin koska ja milloin vain. Etenkin jos olet makean perään.




Minä, jos kuka olen makean perään ja se tarkoittaa sitä että kaikki leivonnainen missä on joko kinuskia tai suklaata pitää ehdottomasti testata.

Oma testaaminen oli tosin se yksi teelusikallinen, tällä kertaa, jotta vältyn sen pahemmilta allergiaoireilta. Pitänee vissiin etsiä resepti jossa ei ole lainkaan sitruunaa tai sitten keksiä itse vastine sitruunalle.

Vaikka maistoin ihan vähän kakkua niin se oli yllättävänkin makeaa, jopa minulle. Mutta se pitää sanoa heti tässä ja nyt että ei kakku missään nimessä pahaa ollut ja näkeehän sen kuvistakin.... Ei kakusta paljoa jäljelle jäänyt kun laitoin kakun synttärivieraiden maisteltavaksi :) 




Salted Caramel Cheesecake
(vuoan halkaisija 24cm)

Pohja
170 g digestive-keksejä
80 g voita

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Päälle
sormisuolaa 

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele irtopohjainen piirakkavuoka. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle sekä reunoille. Paista pohjaa n. 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, n. 2 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi. 

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia, kunnes pinta ei enää kiillä. Anna jäähtyä.

Kinuski
Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta. 

Anna kakun olla jääkaapissa yön yli. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti