sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Rakkaat mokkapalat

ovat ansainneet paikkansa niin arjessa kuin juhlassa.




 Kaikki mikä liittyy leivontaan on saanut alkunsa tästä, rakkaista mokkapaloista. Minulle kuitenkin tutumpana nimellä suklaapiirakka ja siksi puhunkin tässä postauksessa suklaapiirakasta.

Alla olevan reseptin olen ottanut netistä vuosia sitten ja todennut tämän hyväksi. Näistä tuleekin oikein meheviä ja maukkaita suupaloja. Nam! Mikäli haluat kokeilla toista suklaapiirakka reseptiä niin klikkaa itsesi tänne!! Vaikka linkin resepti onkin alunperin tarkoitettu gluteenittomaan leivontaan niin suosittelen ehdottomasti kaikki herkkusuita kokeilemaan tätä versiota. Saattaa nimittäin olla että siitä tulee sinunkin uusi suosikki reseptisi! Eläköön ihana suklaapiirakka tai mokkapalat, miten vain :) 

Ja nyt leipomaan suut makkiaks!



 Mokkapalat
 (pellillinen)
6 kananmunaa
5 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
3 dl kiehuvaa vettä
300 g voita 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kolmessa erässä vuorotellen kiehuva vesi sekä yhteen sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. 

Paista uunissa 175 asteessa, n. 25 minuuttia.

Kuorrutus
6 rkl vahvaa kahvia
6 rkl voita
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
n. 1 pkt tomusokeria
nonparelleja tms.

Sekoita sulatettu voi ja kuuma kahvi. Lisää joukkoon kaakaojauhe, vaniljasokeri sekä tomusokeri. Lisää tomusokeria se verran, että seoksesta tulee aika paksua. Levitä seos piirakan päälle ja ripottele nonparellit. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa annospaloiksi.




2 kommenttia:

  1. Moi! Pohjan ohjeessa on kaksi kertaa sokeri, toisen (8dl?) varmaan pitäisi olla vehnäjauho? Testailen mielelläni erilaisten mokka/suklaapalojen ohjeita, tämä menee seuraavaksi testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Juuri näin, 8 dl vehnäjauhoja :) hyvä kun olit tarkkana ja mietinkin että miten ihmeessä en huomannut "tuplasokeria"....

      Poista