torstai 6. syyskuuta 2018

Vauvajuhlien kakku

pukeutuu hempeän pastellin eri sävyihin jotta ei määrittelisi värimaailmansa puolesta että onko tulossa "she or he"?!
Babyshower, eli näin suomen kieleksi taivutettuna vauvajuhlat, on rantautunut jo tovi sitten Suomeenkin. Jos ideat ovat kadoksissa juhlien kakun suhteen niin tässä olisi yksi varsin käyttökelpoinen idea joka on helposti muokattavissa "oman näköiseksi". Tai toteuttavaksi juuri kuvan mukaisesti.

Kakku on valmistettu käyttämällä apuna styroxista harjoituspohjaa joka toimii näin kakkupohjana ja tällöin kakku säilyy myymäläkäytössä käytännössä katsoen iät ja ajat. Harjoituspohjia on saatavilla monen kokoisia/muotoisia ja tässä olen käyttänyt halkaisijaltaan 20cm harjoituspohjaa.

Tämän postauksen kakku toimii inspiraation lähteenä ja jos päätät valmistaa kuvan mukaisen kakun niin suosittelen käyttämään kakkupohjan valmistamiseen PME:n alumiinista kakkuvuokaa.  PME:n vuoka on oikeasti täydellinen vuoka kakkupohjan leipomiseen joten siihen investoiminen ei varmasti ole rahan haaskausta. Seuraava kuva, tarvikelistan jälkeen, on hyvä esimerkki siitä miten kakkupohja on valmistunut tasaisesti ja kauniisti. PME ♥.


* Näitä tarvitset *
kaulintamassaa n. 750 g
progelin pastavärejä
- sitruunan keltainen
- pinkki
- harmaa
- vihreä 
 - sininen
Vanilla Mist helmiäissävy
Pink Candy tomuväri
helmiäisvalkoinen nonparelli
elintarvikeliima
elintarviketussi
valkoinen koristelutuubi
sivellin
marsipaaniveitsi
viirinauhamuotti
confetin kukkamuotit
baby shower kynttilätikut
kakkualunen
PME kakkuvuoka 20cm

* kuorrutuksesta asiaa *

Kakku pinnoitetaan kreemillä tai kermavaahdolla ennen sokerimassalla kuorruttamista. Näin eristetään kakku jotta kuorrute ei kärsi. Tämä on erityisesti silloin riskinä kun täytteeseen on lisätty liivatetta. Liivate ja massa eivät pidä toisistaan! On myös hyvä muistaa että massapinnoitteinen kakku ei pidä säilytyksestä kakkukuvan alla. Unohda siis kakkukupu!

Kakku on kuorrutettu vaahtokarkin makuisella kaulintamassalla jota tämän kokoiseen kakkuun on hyvä varata 2 x 250 g pakettia. Massan värjäsin Progelin keltaisella pastavärillä. Progelin värit ovat vahvoja, hyvän pigmentin omaavia, sekä riittoisia, joten sitä ei tarvitse laittaa paljon massaan em ominaisuuksien vuoksi. Riittää, että tipautat esim hammas- tai cocktailtikkuun nokareen väriä ja levität sen tikun avulla massaan. Kannattaa käyttää kertakäyttöhanskoja sillä pastaväri värjää myös kätesi samalla kun sekoitat värin tasaisesti massan joukkoon. Massasta kaulitaan noin 3mm paksuinen levy. Levyn tulee olla niin iso että se ulottuu reilusti yli kakun alareunojen. Näin saat reunat tasoiteltua kauniisti, eikä reunoihin jää ns. elefantin ihoa.* koristeet *
Kukat 
on tehty Confetin kukkamuottien avulla. Kukat kannattaa valmistaa noin vuorokausi ennen koristelemista jotta ne kerkeävät kuivumaan muotoonsa! Tee kukille kuivumisalusta foliosta ja asettele folio siihen muotoon miten haluat kukkien asettuvan. Kun kukat ovat kuivuneet voit tomuttaa ne siveltimen avulla, valitsemallasi efektisävyllä. Minä käytin Vanilla Mist helmiäissävyä. Kukkien keskustaan liimataan lopuksi helmiäisvalkoiset nonparellit laittamalla pieni piste elintarvikeliimaa, cocktailtikkua apuna käyttäen, tarttumapinnaksi. Kuivuneet ja tomutetut kukat liimataan viimeisenä työvaiheena kakkuun valkoisen koristelutuubin avulla.

Elefantti
valmistetaan värjäämällä nokare kaulintamassaa Progelin harmaalla pastavärillä. Piirsin elefantin äärinviivat vapaalla kädellä ohueksi kaulittuun massaan ja viimeistelin sen muotoonsa marsipaaniveitsen avulla. Tässä vaiheessa kannattaa tehdä marsipaaniveitsen avulla painojäljet mm. jaloille sekä poskipäille painamalla marsipaaniveitsen avulla syvät urat haluttuihin kohtiin. Tämän jälkeen pyörittelin massasta pieniä valkoisia palleroita jotka liimasin elintarvikeliiman avulla elefanttiin. Seuraavaksi elefantin voi liimata kakkuun. Valmista korva ja liimaa sekin paikoilleen elintarvikeliiman avulla. Elefantin korvan vierustassa on rusetti jonka olen myös tehnyt vapaalla kädellä. Rusetti on värjätty pinkillä Progelin pastavärillä. Elefantin silmät piirsin mustalla elintarviketussilla. Punaa poskiin saa lisäämällä siveltimen avulla vaaleanpunaista tomuväriä. Tee viimeisenä vaiheena elefantin häntä kaulitsemalla massa ohueksi nauhaksi ja leikkaa marsipaaniveitsellä häntä sopivaan mittaan hieman leventämällä nauhaa loppua kohden jotta saat hännästä "tuuheamman". Liimaa häntä kiinni elintarvikeliimalla.

Elefantteja löytyy netistä vaikka ja kuinka joten käy sieltä valitsemassa elefantti joka on sinusta kiva tai muuten vain sopiva kakkuusi. Mikäli et halua piirtää itse, vapaalla kädellä elefanttia, niin voit myös ostaa valmiin elefanttimuotin jolloin elefantti valmistuu näppärästi sen enempiä aikaa käyttämättä.
Viirinauha
valmistuu kätevästi, ja ennen kaikkea nopeasti, viirinauhamuotin avulla.
Ennen kuin lähdet tekemään viirejä niin huomaathan että viirinauhan lippuja "kannattelee" kaulintamassasta tehty pitkä nauha joka kiertää kakun ympäri noin 3/4 osaa, päätyen kakun pinnalle johon on painettu baby kynttilät! Tee siis pitkä nauha massasta ja liimaa se paikoilleen vedellä tai elintarvikeliimalla. Tämän jälkeen voit liimailla viirimuotin avulla tehtyjä erivärisiä lippuja nauhaan. On hyvä huomioida ja muistaa se, että kun koriste, tai liimattava elementti, on vielä kostea eikä kuivunut, niin tällöin liimana kannattaa käyttää nimenomaan vettä tai liimaa. Pikeeri toimii liimana parhaiten silloin kun kiinnitettävä osa on jo kuivunut!

Ruohikko 
valmistetaan viimeisenä työvaiheena värjäämällä nokare kaulintamassaa Progelin vihreällä pastavärillä. Massa on kaulittu n 4 cm korkeaksi nauhaksi jonka jälkeen se on leikelty terävillä saksilla "ruohomaiseksi". Ruohikon liimamisessa kannattaa käyttää apuna vettä tai elintarvikeliimaa. Tämän jälkeen viimeistellään kakku liimaamalla kuivuneet kukat kakkuun valkoisen koristelutuubin avulla.Kakku on valmis 
ja 
juhlat voi alkaa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti