keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Oreo muffinit

eivät juurikaan esittelyä kaipaa sillä tämä yhdistelmä, Oreot ja suklaapohjainen muffini, eivät voisi paremmin toimia yhdessä.




Suurena muffinien, ja keksien, ystävänä tämä oli kaikkien makuaistien "ilotulitusta". Ensimmäisen, eikä varmasti viimeisen, kierroksen SLY ystäväni lähetti minulle alla olevan reseptin ja en voisi olla enempi kiitollinen tästä. Reseptin mukana paketissa tuli myös äärimmäisen kauniit muffinivuoat mutta harmikseni osa vuokien liitoksista ei pysynyt kiinni ja taikina valahti uunipellille. Onneksi pellillä oli leivinpaperi. Leivinpaperi kannattaa muutenkin muistaa laittaa pahvisien muffinivuokien alle, siihen uunipellin päälle.

Tapani mukaan sovelsin, ihan vain vähän, reseptin kuorrutetta. Omaan makumaailmaani tuo tuorejuustokuorrute/suklaamuffini yhdistelmä ei toimi millään tavalla. Suklaa kaipaa mielestäni vähän kevyempää versiota kruunukseen. Niinpä tein kuorrutteen kerma/tomusokeri seoksella. Aina yhtä maistuvaa.




Oreo muffinit
(12 kpl)

aineosat
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
2 dl maitoa
2/3 dl öljyä
6 kpl Oreo keksejä

kuorrute
3 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2/3 dl tomusokeria
6 kpl Oreo keksejä

Koristeluun
6 kpl Oreo keksejä

Mittaa kaikki muffinien aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon kananmunat, maito sekä öljy. Sekoita. Murskaa keksit rouheaksi paloiksi ja sekoita ne taikinan joukkoon. Jaa taikina 12 paperiseen muffinivuokaan muffinipellin koloihin ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Nosta valmiit muffinit pois pelliltä ja anna niiden jäähtyä esim. ritilän päällä.

Valmista kuorrute mittaamalla kerma ja tuorejuusto kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja murskaa keksit hienoksi jauhoksi. Lisää vaahdon joukkoon keksijauhe ja nostele hyvin sekaisin. Pursota muffinit kuorrutteella ja puolita keksit koristeiksi. Nosta jokaisen muffinin päälle puolikas Oreo keksi.





4 kommenttia:

  1. Minä pidän näistä kulmikkaista laatikkomaisista formuista, mutta ne litokset tuottavat harmitusta valmistajista riippumati. Aiemmin oli toisin eikä saumat auenneet Ü
    n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin nähtävästi missannut kommenttisi, anteeksi. En ole koskaan tehnyt leivonnaisia kulmikkaisiin vuokiin joten minulle tämä oli kokonaan uutta tietoa. Uutta tietoa siinä mielessä että vuokien laatu on ilmeisestikin huonontunut aiemmista versioista :( Ihania nämä vuoat silti ovat, tosi kauniita.

      Poista