sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

MINISITRUUNAMUFFINIT

tuovat kesän makeuteen raikasta kirpeyttä.

Nämä raikkaat muffinit maistuvat varmasti. Reseptin olen ottanut Kinuskikissan leivontakirjasta. Reseptissä neuvottiin kuorruttamaan muffinit herkullisella mansikkakarkin makuisella kuorrutteella jonka kirjoitin tähän mukaan. Omani kuorrutin perinteisellä kermavaahdolla johon lisäsin ripauksen vaniljakreemiä.

Resepti on mitoitettu 14 isolle amerikanmuffinivuoalle mutta oman taikinani jaoin minimuffini ja maximuffinivuokiin.


Sitruunamuffinit
(14 isoa muffinia)
 1 1/2 sitruunan kuoriraaste
1 1/2 dl sitruunamehua (n. 2 sitruunaa)
150 g voita tai margariinia
4 iso munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuori. Purista sitruunamehu. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon sitruunoiden kuoriraaste ja noin puolet jauhoseoksesta nuolijalla käännellen. Lisää loput jauhoseoksesta vuorotellen voisulan ja sitruunamehun kanssa. Annostele taikina amerikanmuffinivuokiin.

Paista 200 asteessa, n. 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Kuorrute
2 1/4 dl mansikkatomusokeria
3 dl tomusokeria
n. 4 rkl vettä

Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään. Laita vettä sen verran, että kuorrute on valuvaa mutta melko paksua. Levitä kuorrutetta muffinien päälle. 




 Yksinkertainen ja selkeä on kaunista. 
Kuvan muffinit saivat asettua Confetista ostettuihin valkoisiin mini-muffinivuokiin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti