keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Letut

paistetaan valurautapannussa ja ai että niistä tulee hyviä. Tiedä sitten onko pannu "osasyyllinen" herkulliseen makuun mutta niin tai näin. Letut kuuluvat kesään, niin kuin mansikkahillo. Paistetaan ne sitten valurautapannussa tai ei :)


Lapset ovat sitä mieltä että pikkuletut ovat parhaimpia. Parempia kuin isot versiot. Sinänsä hauskaa sillä isommassa pannussa paistetut letut ovat täysin samaa taikinaa...   Maistuvien lettujen, on ne sitten pieniä tai isompia lettuja, reseptin olen saanut äidiltäni joten tämä on helmi reseptimapissani ja siten yksi kallisarvoinen makumuisto lapsuudestani. Yksi niitä helmistä jota ilman blogiani ei olisi.

Letut
(n. 4 hlö:lle)

taikina
1 kananmuna
5 dl maitoa (laktoositon)
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl voita (laktoositon)
loraus vichyä

Paistamiseen
Flora Culinesse juokseva kasviöljyvalmiste (laktoositon)Ohje

Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, jauhot ja suola.  Sekoita hyvin ja anna taikinan turvota n. 30 minuuttia vedottomassa paikassa.

Laita pannulle voita n. 1 rkl ja sulata se. Kaada sulanut voi taikinan joukkoon ja sekoita hyvin. Lopuksi lisää vielä loraus vichyä, näin saat letuista rapeita.

Kuumenna lettupannu, tai iso paistinpannu, ja levitä pannulle rasvaa. Kaada taikinaa kauhalla pannuun, ja käännä kun lettu on "hyytynyt" ja toinen puoli saanut kauniin paistopinnan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti