tiistai 5. heinäkuuta 2016

TOFFEESUKLAAMUFFINIT

ovat herkullisia jo itsessään, eivätkä välttämättä kaipaa lainkaan kuorrutetta hunnukseen.

Minulla on kuitenkin tapana koristella muffinit ja suosin melkeinpä aina kuorruttamiseen ihan perus kermavaahtoa johon on lisätty tomusokeria taikka vaniljakreemiä. Toki täytyy olla tarkkana määrien kanssa jotta kerma ei "jämähdä" liikaa. Ruokalusikallinen tai pari riittää hyvin yhtä kermapurkkia kohden (2 dl purkki).

Kansioni alkuperäisessä reseptissä toffeesuklaamuffinit saivat hunnukseen toffeekuorrutteen joka ei kuulosta lainkaan hassummalta. Lisään sen tähän jotta voit halutessasi kokeilla sitäkin versioita kuorrutteesta.




Toffeesuklaamuffinit
(n. 15-20 kpl)

aineosat
150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl maitoa tai kermaa
1 levy (100g) Pandan Toffee-suklaata

kuorrute;
1 1/2 levyä (150g) Pandan Toffee-suklaata
1/2 dl kermaa

Leikkaa suklaalevy veitsellä rouheeksi tai säästä palat kokonaisina muffinien sydämiksi. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa kannattaa käyttää isompia muffinivuokia, sillä paloja tulee yhdestä levystä 15 kpl.

Vaahdota margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan maidon/kerman kera. Mikäli käytät rouhetta, lisää se lopuksi nuolijalla sekoittaen taikinaan. Täytä muffinivuoat taikinalla. Jos teet toffeesydänversion, nosta lusikalla nokare taikinaa muffinivuokaa, aseta päälle suklaanpala ja peitä taikinalla.

Paista 225 asteessa, n. 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute mittaamalla kattilaan kerma ja paloiteltu suklaa. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Levitä muffinien päälle.

























2 kommenttia:

  1. Ihania muffinsseja. Ja tuo kuva tuolla blogin yläreunassa on aivan upean kesäinen! Tuo jakkara/tuoli on just täydellisen värinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tytöt saivat muutama vuosi sitten jakkaran tädiltäni ja jakkara on oikeasti niin täydellinen :) Niin väriltään kuin muutenkin.

      Poista