keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

MEHUJÄÄ

maistuu kesähelteillä loistavasti. Tosin, eipä tässä helle ole hellinyt meidän perheen lomalaisia. Samapa tuo, mehujää maistuu aina ja kesä on kesä vaikka sataisi kaatamalla :)

Sly35 kierroksen ystäväni (Helena) lähetti heinäkuun paketissa ylisöpöt jäätelömuotit, ja reseptin mehujäälle, joten tämä meni kokeiluun hyvinkin nopeasti! Ennen kuin päästiin itse mehujään tekoon niin tytöt suorittivat perinteisen sulle ja mulle jaon. Että kumpi tyttö saa pinkin ja kumpi oranssin jäätelömuotin jne. Yllättävän sopuisasti tuo jako meni!




Reseptin ohjeista poiketen taioimme muotteihin omat maut ja jätimme makeutukseen tarkoitetun hunajan kokonaan pois. Meidän mehujäissä oli kolme eri makumaailmaa ja niissä maistui päärynä, mansikka sekä mustikkavadelma. Päärynä version tein Bonnen päärynäsoseella (kiitos sly34 kierroksen ystävänä Wiivuska) joka olisi sellaisenaankin ollut varmasti herkullista mutta lisäsin tähän hieman päärynämehua.





Marjaversiot koostui pakastimemme kotimaisista marjoista sekä vastaavasti marjoihin sopivista kaupan valmiista mehusta. Tyyliin mustikat ja vadelmat soseeksi ja siihen mustikka-vadelmamehua. Samoin mansikkaversio, mansikat soseeksi ja mansikkamehua lisukkeeksi. Hyvää oli!

Kerrottakoon vielä että reseptissä oli maininta siitä että mehujäähän pitää laittaa hedelmälihaa, tällöin mehujäätä syödessä välttyy "pelkkä pala jäältä" kokemukselta loppuvaiheessa. Allekirjoitan tämän.




Mehujäät
(n 7-8 kpl)
n. 2,5 dl jäisiä mansikoita
1-2 nektariinia ilman kiviään
appelsiinitäysmehua (täytetään sekoitusastiaan, kunnes n.  7dl mitan kohdalla muiden aineiden kanssa)
1 rkl hunajaa (voi laittaa enemmänkin jos tykkää)
oksa piparminttua

Laita marjat ja hedelmät sekoituskippoon tai blenderiin. Ennen kuin alat sekoitushommat niin lisää juokseva hunaja ja appelsiinimehu. Lisää appelsiinimehua muiden aineiden päälle, niin paljon että saat haluamasi määrän seosta. Piparmintun lehdetkin voi lisätä heti, jos tahtoo, tai vasta ensin vähän soseutettuaan jäisiä mansikoita. Soseuta mössö tasaiseksi ja kaada se muotteihin. Lisää tikku ja pakasta ainakin 3 tuntia, mieluiten yön yli.

Valmis mehujää irtoaa parhaiten muotista kun kastat muotin nopeasti (muutama sekunti) kuumaan veteen ja irrotat mehujään vasta sitten.


VINKKEJÄ!
- hyvä muotti auttaa mehujäätä pysymään koossa kuumanakin päivänä. Etenkin tikussa olevat reiät auttavat, kun jää pääsee rei´istä läpi ja lukitsee herkun tikkuun.
- käytä mehujäähän jotain jäistä hedelmää tai marjaa, hedelmäliha jakaantuu tasaisemmin hieman hileisessä seoksessa.
- hunaja on paitsi terveellistä, myös hyvin makeaa. Hunaja on 10% makeampaa kuin vastaava määrä sokeria ja siinä on 10% vähemmän kaloreita kuin vastaavassa märässä sokeria. Kylmyys taittaa makeaa, joten hunaja on tähän loistokaveri.

4 kommenttia:

  1. Tunnustan, etten pidä mehujäästä (?), enkä syö joka kesä edes jäätelöä (?) .....mutta ei minulla olekaan noin hauskoja muotteja ��R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, minäkään en pidä mehujäästä. Nuorin lapsoseni kyllä pitää huolen siitä että mehujäät eivät jää pakkaseen ;)

      Poista
  2. Nam! Itse innostuin tänä kesänä hedelmäjäistä eli soseutetusta marjoista/ hedelmistä tehdyistä joihin lisätty glukoosisiirappia ja vaaleaa siirappia =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin jostain että mukaan voi tosiaankin lisätä glukoosisiirappia ja vaaleaa siirappia. Pitäisi kokeilla, kunhan nyt bongaan uudestaan tuon ohjeistuksen netin monien reseptien joukosta :)

      Poista