sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Adan teletappikakku

toi väriä talven harmauteen.

Sain tehdä Ada tyttösen 1vuotis synttäreille kakun joka oli värimaailmaltaan täysin toisenlainen kuin alkuvuodesta hänelle tekemäni ristiäiskakku. Silloin värimaailma oli hento ja herkkä, vaaleanpunaista sekä valkoista pitsiä kukkineen.

Tämä kakku on värimaailmaltaan pirteän iloinen, kirkkaine väreineen. Se toi minulle kieltämättä hieman haastetta koska olen aina arastellut vahvoja värejä. Tämä projekti antoikin sen myötä työstämistä omaan ajatusmaailmaan ja siihen että värejä voi ja saa käyttää

Teletappien valmistaminen ei ole vahvinta osaamistani ja sen vahvisti rakkaat lapsoseni. Hain tytöt koulusta ja vanhin tyttäreni katsoi tuvan pöydälle ilmestyneitä teletappeja mietteliäänä. Mihin teet apinoita? Anteeksi mitä, kysyin. Apinoita kuului vastaus. Ja tarina jatkui...  Eikun eikun, onko nämä niitä hahmoja, tai siis se yksi hahmo, mitä katsoimme juuri dvd:ltä. Mikä se olikaan, ET vai? Se avaruusolio?

Näiden lauseiden myötä mietin että ei tainnut mennä tämän leipurin hahmot ihan nappiin. Onneksi mies huikkasi kotiin tullessaan että olet näköjään tekaissut teletappeja. Huh, ehkä ne olisivat tunnistettavissa sittenkin :)

Kakun päätin kuorruttaa Kinuskikissan uutuustuotteella, vaniljanmakuisella massalla. Valitsin teeman mukaisesti ruohonvihreän massan joka sopi tähän kakkuun kuin nenä päähän (massaa löytyy myös valkoisena, keltaisena, vaaleanpunaisena että mustana).

Massan selkeästi isoin plussa on se että massa ei tartu kaulinta-alustaansa ja kauliessa pärjää hyvin ilman tomusokeria tai maizenajauhoa. Tätä massaa aion käyttää jatkossakin.

Kakun leivoin gluteenittomana ja laktoosittomana. Täytteeksi valikoitui hurmaava kinuskipuolukka. Niin, joku saattoi ehkäpä huomata että teletappien järjestys vaihtui kakun päällä mutta se onkin tarina toinen ja liittyy selkeästi kakun kuljetusteknisiin seikkoihin. PS. Tähän viitaten olenkin miettinyt että mistä ihmeessä löytyy korkeampia kakkulaatikoita sillä tietääkseni kaikki laatikot (korjaa, jos olen väärässä) tuntuvat olevan liian matalia kakuille joissa on 3D hahmot...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti