tiistai 27. joulukuuta 2016

Rusettikakku

valmistui tyttäreni kaverisynttäreille.





Tyttäreni halusi kaverisynttäreilleen kakun joka ei olisi missään nimessä vauvamainen tai lapsellinen.

Yhdessä mietittiin että miten se kakku sitten koristellaan jotta se ei olisi mitään yllämainituista. Lähdettiin purkamaan asiaa siitä että hän pitää koruista ja meikeistä, sellainen pieni naisen alku selkeästi, joten jotenkin mutkien ja mäkien kautta päädyimme rusettiin. Hän sanoi heti että rusetti on sitten iso ja keltainen ja kakun päällä tulee olla vaahtokarkkimassaa. Täytteeksi mansikkaa, piste.

Näin helppoa se on kun tietää mitä haluaa :)




Rusettikakku
(15 cm vuoka)

Pohja
4 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele kakkuvuoka voilla ja jauhota vuoka gluteenittomilla korppujauhoilla.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon. Sekoita nuolijalla varoen. Kaada seos kakkuvuokaan.

Paista uunissa 175 asteessa, n. 30 minuuttia. Kokeile cocktail- tai hammastikulla kakun kypsyyttä. Kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa.

Anna kakun jäähtyä.


Täyte
2 dl mansikoita
2 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä (laktoositon)
100 g maustettua mansikkarahkaa (laktoositon)
2 rkl sokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

Soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon marjasose, mansikkarahka, sokeri ja vaniljakreemijauhe.

VINKKI!
Halutessasi voit korvata;
* vaahtoutuvan kevytvispin vaahtoutuvalla mansikkakermalla 
* mansikkarahkan tuorejuustolla


Kostutus
1.5-2 dl maitoa (laktoositon)
1 tl vaniljasokeria


Voikreemi
150 g voita (laktoositon)
1 1/2  dl tomusokeria
1 rkl maitoa (laktoositon)

Vatkaa kaikki kreemin ainekset kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
Tähän menee aikaa useita minuutteja.
.

Kuorrutus
n. 300-400 g vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa
n. 100 g kinuskikissan auringonkeltaista vaniljamassaa (rusetti ja helminauha)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti