maanantai 26. joulukuuta 2016

Suklainen kahvikakku

maistuu jokakerta syötävän herkulliselta.




Viime viikolla mietittiin monessa kodissa että mitä antaa joululahjaksi opettajille, iltapäiväkerho-ohjaajille, esikoulun tädeille jne.

Itsetehty lahja on yksi hyvä vaihtoehto, esimerkkinä niistä kahvikakut. Kahvikakut, useimmat niistä, mehevöityvät muutaman päivän seisottuaan joten ne sopivat senkin puolesta erityisen hyvin mm. joululahjaksi. Toki kannattaa muistaa antaa säilömisohjeet lahjan saajalle, etenkin jos leivonnainen sisältää maitotuotteita. Tällöin leivonnainen tulee ehdottomasti säilyttää jääkaapissa.

Tämä suklaakakku sisältää kermaviiliä joten sen paras säilytyspaikka on luonnollisesti jääkaappi. Ota kakku pois jääkaapista n. 30 minuuttia ennen tarjoilua sillä silloin sen koostumus on parhaimmillaan.





Suklaakakku
(n. 1,5 l vuoka)
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria/kidesokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 kananmuna
200 g kermaviiliä
75 voita
1 dl kahvia

Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita kuivat aineet (sokeri mukaan luettuna) vatkauskulhossa hyvin keskenään. Riko kananmuna ja sekoita yhdessä kermaviilin kanssa. Lisää kuivien aineiden joukkoon kermaviiliseos sekä hieman jäähtynyt voisula. Sekoita massa hyvin. Lisää lopuksi sekaan vielä kuuma kahvi ja sekoita hyvin sekaisin.

Öljyä kahvikakkuvuoka huolellisesti. Kaada taikina vuokaan. 

Paista uunissa 175 asteessa, n. 35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktail- tai hammastikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. 

Anna jäähtyä hetki. Kumoa kakku.


Kahvikuorrute;
2 rkl vahvaa kahvia
1 rkl voita
1 1/2 dl tomusokeria
2 rkl kaakaota

Sulata voi kuumaan kahviin. Lisää tomusokeri ja kaakao. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Herkuttele!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti