keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Kinuski-piparijuustokakku

tuoksuu ja maistuu joululta.




Juustokakut ovat äärettömän herkullisia ja niistä saa pienellä vaivalla myös todella kauniita "taideteoksia".

Tämä versio ei ole ulkoisesti niinkään taideteos vaan maku sai puhua puolestaan. Koristelin kakun kermakierteillä sekä pipari- ja suklaamuruilla. Jouluisena lisänä kakkuun putosi Mini piparminttu karkkikeppejä. Jälkeenpäin ajatellen ne olisi hyvin voinut jättää poiskin mutta kun karkkikepit kerran oli kakkuun tökitty niin sinne saivat jäädä. Ja onneksi jäivät, nehän vietiin käsistä!



Kinuskipipari
(24 cm vuoan halkaisija)
225 g piparkakkuja
80 g margariinia

Täyte
4 liivatetta
3 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g piparirahkaa
piparkakkumaustetta maun mukaan
1 rkl vettä


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sivele sisäreunat öljyllä tai vuoraa vuoan reunat joko reunakalvolla tai leivinpaperilla.

Murskaa piparkakut. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon piparimurska. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Notkista toisessa kulhossa keskenään vaniljatuorejuusto ja piparirahka. Lisää kermavaahto tuorejuusto-rahkaseokseen. Tarkista maku, lisää piparkakkumaustetta halutessasi. 

Mittaa 1 rkl vettä. Kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen hyvin sekoittaen. Lisää täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja anna jäähtyä vähintään 3 tuntia.


Kinuskikiille
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl fariinisokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen. Kaada kinuskikastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti