perjantai 30. joulukuuta 2016

Jouluaaton kermakakku

sai makunsa kaikkien rakastamasta kinuskista ja vadelmista.
Meidän jouluiseen jälkiruokapöytään on aina kuulunut joulutortut luumuhillo sydämellä sekä piparkakut.

Viime vuonna laajensin jälkiruokatarjoilua niin että tein pienen, gluteenittoman ja laktoosittoman, kermakakun kinuskikuorrutteella torttujen ja piparien kaveriksi. Kakku oli niin suuri menestys että leivoin sellaisen tänäkin jouluna. Kakun kuorrutin tällä kertaa ganachella ja vaihdoin puolukat vadelmiin.

Hyvää oli ja ei voi kun todeta että kyllä kermakakku on aina kermakakku!


* Ja mitä tulee tietokoneen siivoukseen (poistettuihin kuviin) niin näillä tiedoilla poistettuja kuvia ei saa enää takaisin. Kyllä harmittaa mutta tehty mikä tehty joten eteenpäin vain sanoi mummo lumihangessa. Näillä mennään :) *

Jouluisia toiveita pukille ja makeita valmisteluja joulun kahvipöytään :)
Kauppakeskus Myllyssä pääsi esittämään joulupukille lahjatoiveita ja toiveitahan riitti! 

Tyttäreni lps Collie virittäytymässä joulutunnelmaan työpaikallani. 

Nämä supersuloiset tonttulakit myivät itsensä moniin pikkujouluihin sekä joululahjapakettien somisteeksi. Mikä ihana idea vaikka ensijouluun! Niin, ja taisi muutama kappale mennä myös lemmikkieläimille :) 

Leivon tyttärieni kanssa kaikki joulun makeat herkut aina aatonaattona. Tällöin tuvassa leijuu herkullinen joulun tuoksu ja voi vihdoin sanoa että joulu on täällä.

Piparitaikina on ehkä yksi illan kohokohdista ja sitä namistellaan melkein yhtä paljon kuin uunituoreita pipareita. Jos jotain huonoa haluaa keksiä piparien leivonnasta niin se on oikeasti piparimuottien pesu! Etenkin kun lapset valitsivat ainakin parikymmentä muottia ja mahdollisimman hankalasti pestäviä. On mutkia ja koloja sekä pieniä välejä joita saa pestä pienen pienellä harjalla. Onneksi kaapista löytyy tyllille varattu puhdistusharja joka on ihan omiaan näihin "hankaliin" piparimuotteihin  ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti