tiistai 28. helmikuuta 2017

Voisilmäpullat

onnistuivat niin täydellisesti kuin vain voivat, omassa mittakaavassani.
Meidän hiihtolomaviikko meni sitkeän noroviruksen kera hieman, noin kauniisti sanottuna, pilalle ja kunnolla. Leipomiset, uinnit, luistelut ja kaiken muun kivan sai unohtaa. Kurjaa, koska lapset olivat odottaneet monta viikkoa hiihtolomaa :(     No, tämän hiihtoloman tulemme muistamaan ja ehkä sille vielä nauretaankin. Kunhan nyt toivutaan taudista kunnolla.

Norosta huolimatta saimme nuorimman lapsosen kanssa leivottua laskiaissunnuntaina kunnon pullataikinan ja siitä tulikin sitten parasta ikinä! Tästä edes meillä leivotaan pullat veteen, nam :)
Voisilmäpullat
(n. 27 kpl)
5 dl lämmintä vettä (+42 astetta)
2 pss kuivahiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl öljyä
14 dl vehnäjauhoja

Sekoita vesi, kuivahiiva, kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, öljy ja 7 dl vehnäjauhoja. Välikohota 10 minuuttia. Lisää loput 7 dl vehnäjauhoja ja vaivaa taikinaa pieni hetki jotta taikinasta tulee kimmoisa. Kohota taikinaa vielä 30 minuuttia. Leivo pulliksi, kohota toiset 30 minuuttia ja laita voisilmä kohonneeseen pullaan.

Täyte
jääkaappikylmiä voikuutioita (yhtä monta mitä pullia on)
1 1/2-2 dl sokeria
4 1/2 tl vaniljasokeria

Kuutioi jääkaappikylmä voi kuutioiksi. Voitele kananmunalla kohonneet pullat ja paina voikuutio kohonneen pullan keskelle ihan pohjaan asti. Sekoita sokerit keskenään ja lisää reilusti sokeriseosta jokaisen voikuution päälle. Ripottele reunoille halutessasi vielä raesokeria.

Paista uunissa 225 asteessa, noin. 10 minuuttia.
Taikina kannattaa kohottaa vedottomassa tilassa, esimerkiksi mikrossa. Minä kohotan taikinan aina kuumassa vesihauteessa, liinan alla.Pienempi pullamestari harjoitteli hieman hillitympää voitelua ja onnistuikin siinä loistavasti. Raesokeria piti päästä ropsimaan vähän reilummalla kädellä ja näinhän sitä löytää hyvin omat pullansa muiden joukosta, vai mitä tuumaatte?!
Meidän laskiaispullat muuntautuivat näin voisilmäpulliksi mutta osa niistä tehtiin kyllä ihan oikea oppisesti laskiaispulliksi niin että pullista löytyi viime kesän mansikoita soseutettuna ja kermavaahtoa maustettuna tomusokerilla. Oli ne hyviä mutta pakko myöntää että minulle pulla maistuu parhaalta ilman mitään lisuketta. Samaa sanoivat lapset.

PS!! Muistathan osallistua arvontaan :)
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti