keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Kermakakku anopille

maistui kaikille ja hävisi ensimmäisen kattauksen myötä nopeasti pöydästä.
Gluteenittoman kakun valmistamisessa on omat pikku niksinsä ja usein päädyn valmistamaan pohjan perunajauhoin. Se on paras ja helpoin tapa varmistaa että kakku on täysin gluteeniton, ilman pienintäkään hippusta gluteenia.

Tämä kakku on myös se kakku josta kaikki meidän vieraat pitävät ja jota melkeinpä toivotaan tarjolle. Kakkupohja on selvästi suussa sulava ja kieltämättä, onhan se niin. Sen enempiä kehumatta. Usein on jopa niin että tämä kakkupohja pesee vehnäiset kaverinsa.
Kakkupohja
(vuoan halkaisija 15cm)
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää joukkoon siivilöity peruna- ja leivinjauhe. Sekoita taikina varovaisesti, joko puukauhaa tai nuolijaa apuna käyttäen, sekaisin.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Vuoan voit jauhottaa esim. gluteenittomilla korppujauhoilla, karkeilla riisijauhoilla tms. 


Paista uunissa 175 asteessa, n. 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys cocktail- tai hammastikulla paiston loppuvaiheessa. Kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu enää murusia. 

Anna kakun jäähtyä vuoassaan n. 5 minuuttia, Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä kokonaan. Kääri kakku kelmuun ja anna sen makustua mielellään seuraavaan päivään. Näin kakku on helpompi leikata osiin. VINKKI!
* voit tehdä tämän pohjan myös kääretorttupohjaksi *
* mikäli teet pohjan kääretorttu versiona niin paista pohjaa tällöin 200 asteessa, n. 8-10 min *
* mikäli haluat tehdä kakun/kääretortun kaakaoisena niin korvaa 0,5 dl perunajauhoista kaakaojauheella *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti