sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Banaaninmakuiset marengit

sulavat suuhun ja ovat parhaita maistamiani marenkeja!
Hedelmistä suosikkiherkkuni on banaani ja siksi olikin mahtavaa että Confetti kasvatti makutomusokeri valikoimaansa mm. tällä maulla, Banana Split!

Meillä syödään paljon banaaneja ja hedelmäkori loistaa melkeinpä aina pirteän keltaisena. Välillä käy kuitenkin niin että osa banaaneista pääsee ruskettumaan aavistuksen liikaa jolloin ne on hyvä hyöty käyttää leivontaan. Ja meillähän leivotaan!!! Niin banaanikakkua kuin banaanimuffineja ja nyt myös makutomusokerin avulla banaanimarenkeja, nams!
Banaaninmakuiset marengit
2 kananmunan valkuaista
n. 100 g banana split makutomusokeria
ProGelin keltainen pastaväri


Laita uuni lämpeämään n. 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla valmiiksi.


Erottele keltuaiset huolellisesti valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla tomusokeria joukkoon pienissä erissä. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Värjää marenkivaahto halutessasi pastavärillä varovaisesti sekoittaen. Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperille. Marengit eivät laajene uunissa joten ne voi pursottaa lähekkäin.

Laita marengit uuniin kuivumaan n. tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista. 

2 kommenttia:

  1. Nämä olivat niiiiin ihania! ♥♥♥ Kiitos vielä reseptistä :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että tykkäsit :) On nää kyllä niin herkullisen hyviä!

      Poista