maanantai 1. tammikuuta 2018

Kihlajaiskakku

osa 2 pienillä muunnoksilla ensimmäisestä versiosta.
Veljeni ja hänen tulevan morsiamensa kihlajaisia juhlittiin kahdessa erässä ja tähän kakkuun tehtiin muutoksia ainoastaan pinnoitteen puolesta sekä samalla kevennettiin kukka-asetelmaa sirommaksi.

Ensimmäisessä versiossa, kihlajaiskakku langoitetuilla kukilla, pinnoitteena oli vaahtokarkinmakuinen kaulintamassa jonka päälle oli koottu korkea kukka-asetelma. Tämä kakku sai huomattavasti siromman kukka-asetelman joka oli pelkästään eduksi kakulle. Kakun pinnoite vaihdettiin samalla perinteisempään eli kermaan. Kerma on mielestäni paras pinnoite kakkuun, makunsa puolesta, mutta toki se myös haastaa tekijäänsä enemmän koristeiden suhteen kuin vastaavasti kreemi tai massat. Kerrottakoon, että tämän seikan vuoksi kakusta jäi kokonaan pois pitsinauha (pitsi sulaa kerman pintaan).
Vaikka kermakakut ovatkin näin haastavampia "tapauksia" niin olen ehdottomasti sitä mieltä että kermakakuista saa upeita luomuksia ja mikä parasta, herkullisia. Liian usein näkee kahvipöydällä lautasia joissa puolet kakusta jää lautaselle koskemattomana ja voisinpa sanoa että se jäljelle jäänyt on aina kakusta kuorittu sokerimassa tai kreemi.

Kihlajaiskakku projektina oli aivan ihana, ja otin siitä kaiken irti, koska kuulemani mukaan kihlaparin tuleva hääkakku tilataan toisaalta. En siis pääse edelleenkään suunnittelemaan, sekä toteuttamaan, hääkakkua jota niin kovasti olen odottanut. Hääkakku taitaa oikeasti olla ainoa kakku jota en ole päässyt leipomaan, joten hääkakku projektia odotellessa leivon kaikkea muuta ihanaa tarjolle.


Koska kakut on <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti