keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Pienet suklaakakkuset

hurmaavat suloisella ulkomuodollaan.
Näitä kakkuja voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikka useamman kappaleen ja mikä parasta, valmistaminen on kaikessa mittakaavassaan älyttömän helppoa.

Minä rakastan suklaata sen kaikessa muodossa ja koska joulusta jää (jopa meillä) aina suklaata jäljelle niin päätin hävittää ne tähän pavonin ihanaan suklaamuottiin. Yhdellä suklaamuotilla valmistuu 17 ihanan makeaa pikku kakkusta joten tästä ei voi pidot parantua. Kakkuset voi syödä joko naposteltavana niineen taikka koristella esim. täytekakun. Meidän perhe söi ensimmäisen erän tosta vain, huomaamatta, ja seuraavan erän pistinkin piiloon sillä halusin koristella joulun jälkeisten pyhien viemiset mm. pienillä suklaakakkusilla, -> kinuskinen piparijuustokakku sekä kinuskinen juustokakku vadelmilla. Ja miten söpöjä ne olivatkaan kakkujen somisteena!!
Pikku suklaakakkuset
(n. 17 kpl)

n. 150g suklaata
kullanväristä metallinhohto väriä

sulata suklaa (esim. fazerin sininen) mikrossa, tai vesihauteessa, ja lusikoi sula suklaa muotin koloihin. Vedä palettiveitsellä tai raapalla ylimääräinen suklaasula pois. Laita muotti jääkaappiin, tai pakastimeen.

Tämän jälkeen voit irrottaa konvehdit muotistaan ja koristella ne esim. tomuväreillä. Tomuvärejä löytyy leivontatarvikkeiden erikoisliikkeistä, mm. Confetista.

Temperoimattomat suklaakakkuset tulee säilyttää jääkaapissa.* Miten valmistuikaan valkoiset suklaakakkuset? *

Löysin kaapista myös muutamia grammoja Wiltonin Candy melts nappeja ja päätin sulattaa nekin minikakuiksi. Niiden maku ei ole lähestulkoonkaan niin herkullinen kuin "oikean" suklaan joten nämä kakkuset valmistuivat koristeeksi muihin leipomuksiini. Candy meltsien maku on oikeastaan aika neutraali, sellainen makea mutta ei verrattavissa esim. fazerin suklaaseen, siihen oikeaan suklaaseen :)  

Meltsit toimivat hyvin valumakakuissa, popstikkareiden kuorrutteena ja koristeiden spritsauksessa sekä toki myös näissä konvehdeissa. Meltsejä on saatavana useita eri värejä joten meltsien avulla säästyy esim. suklaan värjäämiseltä!

Loppusitaattina on pakko mainita että meltsit kuivuvat todella nopeasti huoneenlämmössä, voisin sanoa että melkeinpä heti, joten koristelu tulee suorittaa pikaisesti. Siitä esimerkkinä kerron että tein viime vuoden keväänä mallikakuksi ns. valumakakun (dripcake) ja halusin kuorruttaa sen meltseillä. Onneksi olin varannut viereen palettiveitsen ja vesikannun jossa oli kuumaa vettä, sillä heti kaadettuani sulaneen meltsiseoksen kakun pintaan se rupesi jähmettymään ja tasoittaminen tuli aloittaa suht nopeatempoisesti. Saman huomasin kun tein suklaapurjeita. 
* tutustu kuvan kakkuihin *


Meltsejä löydät leivonnan erikoistarvikeliikkeistä, esim. Confetista.


2 kommenttia: