tiistai 9. tammikuuta 2018

Kinuskinen juustokakku vadelmilla

lähti mukaamme joulunviettoon äitini jälkiruokapöytään.
Kinuski on ollut selvästi tämän joulun "hittituote" sillä olen saanut keittää useita kattilallisia pelkästään kinuskia. Niin kastikkeeksi kuin täytteeksi. Eikä siinä mitään, minähän rakastan kinuskia (ja ilmeisesti moni muukin... )!

Juustokakut ovat siitä ihania että ne sulavat suuhun kun koostumus on täydellisen onnistunut. Tämä kakku on muunnos edellisestä postauksesta, kinuskinen piparijuustokakku, ja makean kinuskitäytteen sisältä löytyy monta desiä vadelmia. Vadelman ja kinuskin liitto on täydellinen, se ei oikeasti kaipaa mitään muuta seurakseen. Tämä on juustokakkujen ehdoton ykkönen!

Juustokakun voit koristella samoin kuin täytekakun, lisäämällä siihen vaikkapa keksejä, suklaata, marenkeja tai karkkeja. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana ja sitä kannattaa hyödyntää säästämättä. Minä koristelin kakun jouluisesti lisäämällä siihen piparisarvet jonka kuorrutin pikeerillä. Piparisarvi sai taustalleen tehosteeksi pipareita, mini suklaakakkusia, marmeladikuulia sekä vaahtokarkki lumihiutaleita.

Metsän hiljaisuus
puut lumesta taipuu.
Sininen hetki vie pois
kesän kaipuun.
Jostain leijailee nenään
tuoksu piparin ja kinkun,
maahan murennan kurrelle
ja pikkulinnuille limpun.
Lumihiutale hiljalleen leijailee maahan,
rauhallista joulua toivottaa saahan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti