sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

SUKLAAROUHEJÄÄTELÖKAKKU

on ensimmäinen laatuaan tässä tuvassa. Kaunis kiitos siitä kuuluu salaiselle leivontaystävälleni joka laittoi alla olevan ohjeen maaliskuun pakettiini. Tämä "kokeilu" ei jää viimeiseksi sillä mielessäni on jo useita variaatioita mitä kaikkea herkullisen makeaa, taikka kirpeää, jäätelökakku voisi pitää sisällään. Tosin, en tunnustaudu olevani suuren suuri jäätelön ystävä....  mitä nyt kesähelteellä maistuu Classicin kerrossuklaajäätelö taikka ihan perinteinen vaniljaeskimo ;)   Voiko tämän kommentin jälkeen vielä sanoa etten ole jäätelön ystävä....hmm.

Ja jotta tuo kommenttini saa lisää epäloogisuutta niin tunnustettakoon, kun sille linjalle lähdin, että edelliskesänä söin ennätysmäärän Classicin kerrossuklaajäätelöitä helteen myötä (mikä ihana tekosyy)... Tuon mahtavan, helteisen, jäätelökesän jälkeen olen pitänyt kuitenkin luovan tauon kyseisestä herkusta ja kauppakassiin on vain harvakseltaan eksynyt yksittäinen jäätelö.

Mutta nyt!!  Tämä kakku on yksinkertaisesti kuvattuna wau ja nam, mikä maku sekä koostumus! Älyttömän hyvää eikä tätä pysty kuvaamaan millään huonoilla adjektiiveilla, ainoastaan hyvillä. Suosittelen kokeilemaan alla olevaa ohjetta ihan jo siksikin että itsetehdyssä versiossa on valtavasti hyviä puolia jo heti "alkumetreillä". Niistä mainittakoon muutamia eli saa maistella valitsemiaan keksejä, mutustella suklaanmurusia ja namistella kulhosta jäätelömassaa. Niin, unohtamatta sitä että voi lusikoida suuhunsa kattilasta sitä ihanaa, sulatettua voita johon on sekoitettu keksinmurut joukkoon... mmm, taivaallista ja NIIN MAKEAA! Bonuksena tämän kaiken päälle vielä se että kakku on todella helppo, nimensä mukaisesti, ja nopea tehdä pakastimeen odottamaan tarjoilua. Eikö tässä olekin tarpeeksi syitä miksi tätä hyvyyttä kannattaa kokeilla, vaikka heti tänään?! Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos leivontaystäväni että joudun ehkäpä kääntämään "takkini" ja tunnustautumaan jäätelön ystäväksi ja ihan vielä suuren suureksi jäätelön ystäväksi :)


Helppo suklaarouhejäätelökakku
( 8 henkilölle)

Pohja;
60 voita
175 g suklaahippukeksejä tai muita keksejä

Täyte;
6 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa
100 g tummaa suklaata hienoksi rouhittuna (säästä osa pinnalle)

Tee pohja. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 22cm) pohjalle leivinpaperi. Rasvaa reunat ja kiinnitä reunoihin leivinpaperisuikaleet.

Sulata voi ja murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita keksimurut voisulan joukkoon. Painele lusikalla keksimurut vuoan pohjalle. Älä paina liian tiiviiksi, muuten pohjasta saattaa tulla hankala leikata. 

Vaahdota kuohukerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon kondensoitu maito. Lisää hienoksi rouhittu suklaa. Säästä osa suklaarouheesta koristeeksi jäätelökakun pinnalle. Kaada seos pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle loppu suklaarouhe. 

Laita pakastimeen vähintään noin 6 tunniksi, mielellään yön ajaksi. Ota kakku esille noin puoli tuntia ennen tarjoilua.



VINKKI! Mikäli haluat tehdä kakusta laktoosittoman version niin tee näin.

- Vaihda voi laktoosittomaan versioon, esim.  Valio Eila, laktoositon voi
- Keksit sisältävät yllättävän useasti maitojauhetta joten tarkista paketissa oleva ainesosaluettelo. Muistaakseni, esim., Kantolan kaurakeksit ovat laktoosittomia!
- Valmista kondensoitu maito itse
- Valitse suklaarouheeksi esim. Brunbergin maitosuklaa taikka tummasuklaa jotka ovat laktoosittomia/glueenittomia

6 kommenttia:

  1. Vaikuttaapa herkulta ja ihanalta vierasvaralta =) täytyypä kokeilla joku kerta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Tämä resepti pääsi suosikkikansiooni :)

      Poista
  2. Kiva että tykkäsit. =) Tuo kakku mallinen oli kiva. Meillä tehty aiemmin vaan pelkkää jäätelöä ja hyvin tehnyt kauppansa =) Kiva että olet kokeillut myös "uutuus" tuotteita =) Täytyykin alkaa jo suunnittelemaan uutta pakettia ettei tule kiirus =) Aurinkoista viikonloppua =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin kyllä ja itseasiassa koko perhe tykkäsi todella paljon. Kiitos reseptistä. Olen melkoisen varma että jäätelöä meillä tehdään uudestaan. "Uutuus" tuote eli karamellisoitu maitotiiviste oli herkullista. Sopii mm. muffineiden "sydämeksi" täydellisesti ja olisi varmasti ollut herkullista jäätelönkin kera. Vähän jo jännittää että mitä ihanaa keksitkään ensikuun pakettiini! Mukavaa viikonloppua myös sinulle ja perheellesi.

      Poista
  3. Oi, herkullista jälkiruokaa!
    Terkuin n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista